back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Κότσιρας στον Αθήνα 9,84: «Θα το παλέψουμε, θα τα καταφέρουμε»

Διαβάστε επίσης

Εχει ένα αξιοζήλευτο αποτύπωμα στο μουσικό χώρο από την αρχή της πορείας του μέχρι σήμερα. Η φωνή του, εκφράζει τα περισσότερα είδη κερδίζοντας επάξια την αγάπη του κοινού με την εκφραστικότητα και τη διακριτή χροιά της.

Στη γκάμα των ερμηνειών και του ρεπερτορίου του περιλαμβάνονται μπαλάντες, λαικά, ρεμπέτικα. Ενας σημαντικός τραγουδιστής, με τη σφραγίδα της αναγνώρισης του παντοτινού παρόντα, Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Γιάννης Κότσιρας, λίγο πριν την πρώτη του συναυλία στο Βεάκειο αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι, μιλά στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, για τη νέα συνθήκη σε σχέση με το τραγούδι, τον καινούργιο του ολοκληρωμένο δίσκο, δηλώνοντας ανυπόμονος για την υποδοχή του κόσμου και εκ πεποιθήσεως αισιόδοξος.

«Θα το παλέψουμε, θα τα καταφέρουμε. Είναι μια δύσκολη συγκυρία όχι μόνο για εμάς τους καλλιτέχνες αλλά και για τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την εστίαση και για πολλούς άλλους κλάδους.. Αν δεν σκεπτόμαστε έτσι, θα τη χάσουμε την παρτίδα της ζωής. Τα καταφέραμε και σε δύσκολα και σε ευκολότερα. Ετσι και τώρα. Θα πετύχουμε με υπομονή, διεκδικήσεις, αλλά και πίεση απέναντι σε εκείνους που καθορίζουν τα ζητήματά μας.» λέει και εξηγεί ότι η άσκηση πίεσης είναι απαραίτητη γιατί οι κυβερνώντες με το που αναλαμβάνουν την εξουσία είναι σαν να φεύγουν από την κοινωνία.

«Χάνουν την επαφή τους με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, λές και είναι η καταδίκη τους,αυτή . Ωστόσο, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιβιώνουμε. Οπότε, μόνος δρόμος είναι η πάλη, οι διεκδικήσεις και καμιά φορά, οι φωνές, που συχνά αποδίδουν»

Οταν μιλά για τα δύο του αγόρια, γελάει. «Στον εγκλεισμό ξαναγνωριστήκαμε και παραγνωριστήκαμε. Ξεσάλωσαν και με τρέλαναν» παραδέχεται, την ίδια ώρα που όπως λέει σε μια κίνηση υπευθυνότητας και προ επιβολής lock down, ακύρωσε σόλντ άουτ παραστάσεις στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, αφιερωμένες στο λαικό τραγούδι.

Kαι τώρα τι;

«Τώρα, είναι η ώρα για τη συναυλία του Σαββάτου 11 Ιουλίου στο Βεάκειο. Θα ακουστούν τραγούδια που ξέρει ο κόσμος αλλά και νέα όπως το «Βαγκέο» που έγραψα για τον Αθήνα 9.84 με ανάθεση του σταθμού, μέσα στην καραντίνα. Και ένα αφιέρωμα στο λαικό τραγούδι. Εχω τεράστιο άγχος. Τηρούμε βέβαια κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, ίσως και λίγο αυστηρότερα, ώστε να αισθάνεται και ο κόσμος ασφαλής για να αφεθεί στα τραγούδια και τη μουσική, χωρίς άλλες σκέψεις. Πρέπει να σπάσει γρήγορα ο πάγος, το έχουμε όλοι ανάγκη. Για να αρχίσουμε να ζούμε λίγο πιο κανονικά, πάντα με τα μέτρα ασφαλείας και τις δέουσες αποστάσεις. Για να μοιραστούμε συναισθήματα και χρόνο. Να μιλήσουμε εμείς στον κόσμο με τα τραγούδια μας, αλλά και εκείνος σε εμάς με τη χαρά του.

σσ. Το τραγούδι «Βαγκέο» ήταν η παρουσία του Γιάννη Κότσιρα στα 10 τραγούδια με τα οποία ο σταθμός της πόλης και ο Δήμος Αθηναίων προσπάθησαν να στηρίξουν το τραγούδι, μέσω της κίνησης SUPPORT ART WORKERS.
Η συμμετοχή του αφιλοκερδής, γιατί διέθεσε την αμοιβή του στους ηχολήπτες και όλους τους άλλους δημιουργούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα