back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Για τη χώρα μας, που δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια και κρατήθηκε όρθια, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την ευρωπαϊκή της ένταξη, η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στην κεντρική εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός. Όπως υπογράμμισε, «η χώρα μας έχει την ευκαιρία να αναδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και πρόοδο και να συμβάλει, ειδικά τώρα, στη σφυρηλάτηση της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας και την έξοδο από μια ακόμα κρίση».

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Novartis, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την οποία, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι «αξιωματούχοι» που αναφέρονται είναι πολιτικά πρόσωπα.. Για “σκευωρούς χαμένους στην μετάφραση”, κάνει λόγο η ΝΔ, η οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι “απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα.
«Η ΝΔ μέσω “πηγών της” για άλλη μια φορά επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση της Πειραιώς για το περιεχόμενο της μετάφρασης της απόφασης του αμερικανικού Δημοσίου για την υπόθεση Novartis.

Στα 33 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα 21 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622.
Στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, αναμένεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος,ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η γ’ φάση των δοκιμών του σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Εξήγησε δε, ότι οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%, ποσοστό καλύτερο από εκείνο του εμβολίου της γρίπης

Στο μεταξύ.. Περαιτέρω ελαστικοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια, ενώ οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εμπορικά κέντρα. Παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική για το προσωπικό, όπως, επίσης, για προσωπικό και επιβάτες στα ΜΜΜ.
Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, πάντως, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Τη δέσμευση ότι η κοινωνική πρόνοια θα ενισχυθεί, με έμφαση στις υπηρεσίες που μεριμνούν για τα παιδιά, ανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, το οποίο μπορεί να συνδέσει γρήγορα παιδιά με γονείς που θέλουν να τους προσφέρουν τη θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Επέστρεψε η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη το ποσό που δόθηκε στον όμιλο από την κρατική καμπάνια για τον κορονοϊό. “Δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων και, επιπροσθέτως, θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με την προτροπή προς την κυβέρνηση το επιστραφέν ποσό να διατεθεί στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η Ανοιχτή Πόλη. ” Το νομοσχέδιο θίγει τον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατίας με τρόπο που είναι πρόδηλα αντισυνταγματικός” υποστηρίζει η δημοτική παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου.

Εκτός συνόρων.. Απεβίωσε αιφνιδίως,σε ηλικία 61 ετών, ο πρωθυπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού Αμαντού Γκον Κουλιμπαλί.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα