back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του Συντάγματος, λόγω συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων και οργανώσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται αύριο.

…Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, που ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια, αφού προηγηθούν οι παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών. Σε νέες νομοτεχνικές αλλαγές προχώρησε νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να φέρει ακόμη πιο κοντά το ΚΙΝΑΛ, που παρότι προανήγγειλε υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, έθεσε νέες ενστάσεις αναφορικά με το βάρος της αστικής ευθύνης του διοργανωτή, που έγιναν αποδεκτές. Υψηλοί παραμένουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ένταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλλε η αξιωματική αντιπολίτευση και το Μερα 25 και στηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αυριανή συνεδρίαση, καθώς αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

… “Ξαναγράψαμε” το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις. Με τις βελτιώσεις που επιβάλαμε στην κυβέρνηση διασώσαμε το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαδήλωση”, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, αιτιολογώντας την απόφαση του να ψηφίσει το νομοσχέδιο. “Για εμάς είναι αιτία πολέμου και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, ακόμα και αν ψηφιστεί αύριο το βράδυ στην Βουλή”, δήλωσε από την Πάτρα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα διαδηλωτών έβαλε στο στόχαστρο ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα, γράφοντας συνθήματα. “Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν” σχολίασε στα social media ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι οι ζαρντινιέρες καθαρίστηκαν.

Οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν 4 κρούσματα του κορονοϊού, που βρίσκονται ήδη σε περιορισμό σε ξενοδοχείο καραντίνας. “Η πανδημία επιταχύνεται”, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

…Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα. Για την εστίαση, ανέφερε ότι η επιτροπή των επιστημόνων εξετάζει την πιθανότητα να αρθεί το μέτρο των, έως 6 ατόμων ανά τραπέζι, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει σε πανηγύρια και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα “που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα”, η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τους δυο διαγωνισμούς προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού. “Οι πόλεις αλλάζουν και πρέπει κανείς να μπορεί να τις σχεδιάζει πάντα κοιτώντας τις τρέχουσες ανάγκες της πόλης και ανταποκρινόμενος σε αυτές” δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Σερραίος καθηγητής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα