back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο ψηφίζεται αύριο. Νωρίτερα απορρίφθηκε από το Σώμα αίτηση αντισυνταγματικότητας, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, επί του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα επί της πρόβλεψης γνωστοποίησης επερχόμενης συνάθροισης στις αρχές.

Εκτός από το κυβερνών κόμμα το νομοσχέδιο θα ψηφίσει και το Κίνημα Αλλαγής που υποστηρίζει ότι αυτό άλλαξε ριζικά, μετά τις δικές του παρεμβάσεις. «Ξαναγράψαμε» το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις. Με τις βελτιώσεις που επιβάλαμε στην κυβέρνηση διασώσαμε το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαδήλωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, αιτιολογώντας την απόφαση του να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

 

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Κοραή, κατά του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο έως τη λήξη του ωραρίου.

 

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα διαδηλωτών έβαλε στο στόχαστρο ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα, γράφοντας συνθήματα. “Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν” σχολίασε στα social media ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

27 νέα κρούσματα του κορονοϊού χθες στη χώρα μας. Τα 14 εισαγόμενα.

Θετικοί στον κορονοιό εντοπίστηκαν 2 Σέρβοι τουρίστες στην Αιδηψό σημαίνοντας συναγερμό στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η πανδημία επιταχύνεται, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά του κορωνοιού μέσω του αέρα.

Εν τω μεταξύ τέσσερα κρούσματα κορονοιού στη Θάσο, τα οποία βρίσκονται ήδη σε περιορισμό σε ξενοδοχείο καραντίνας και δυο στο Παγγαίο, τα οποία εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές στις περιοχές, επιβεβαίωσαν με ανακοινώσεις τους οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου.

Το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown απέκλεισε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα επιβάλλονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Για την εστίαση, ανέφερε ότι η επιτροπή των επιστημόνων εξετάζει την πιθανότητα να αρθεί το μέτρο των, έως 6 ατόμων ανά τραπέζι, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει σε πανηγύρια και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν πέντε αστυνομικοί, ανάμεσά τους ανώτερος αξιωματικός, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία.

Το Πεκίνο επικρίνει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα επιβάλει περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Αμερικανούς πολίτες εξαιτίας του ζητήματος του Θιβέτ.

 

Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα «που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα», η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τους δυο διαγωνισμούς προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού.

“Οι πόλεις αλλάζουν και πρέπει κανείς να μπορεί να τις σχεδιάζει πάντα κοιτώντας τις τρέχουσες ανάγκες της πόλης και ανταποκρινόμενος σε αυτές” δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Σερραίος καθηγητής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο.

 

Η ανάδειξη της αρχαιότερης αγοράς του κόσμου και η τόνωση των επιχειρήσεων της Αθήνας είναι το σχέδιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «Agora Athens», για την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα, στην Αττική – Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 32 βαθμοί Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα