back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Θα το ψηφίσει και το Κίνημα Αλλαγής που υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο άλλαξε ριζικά μετά την παρέμβαση του Κόμματος.

Είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα οι ήδη διαμορφωμένες προτάσεις που κατέθεσε ο υπ Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος καλούσε το ΚΙΝΑΛ για τη ψήφιση του.

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή.

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Προβλέπει μεταξύ άλλων κίνητρα σε αλλοδαπούς συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα, απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για τα εισοδήματα που θα δηλώσουν φέτος, κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων ως 75% για εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών καθώς και ρυθμίσεις που αναμορφώνουν τη φορολογία των ΙΧ.

Αποχώρησαν και επισήμως οι ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ, εγκαλώντας τον για κακοδιαχείριση της πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι «δεν συμφωνεί» με την ανάλυση του Άνθονι Φάουτσι για την πορεία του κορωνοιού στη χώρα.

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι καλή. Βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον του πρώτου κύματος», είχε πει προχθές ο διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε αισθητά καλύτερη θέση.

Η πανδημία επιταχύνεται, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

27 νέα κρούσματα του κορονοϊού χθες στη χώρα. Τα 14 εισαγόμενα.

Θετικοί στον κορονοιό εντοπίστηκαν 2 Σέρβοι τουρίστες στην Αιδηψό σημαίνοντας συναγερμό στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αρχικά ο άνδρας 50 ετών μετέβη λόγω αδιαθεσίας στο κέντρο Υγείας Ιστιαίας, το οποίο, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον έστειλε μαζί με τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο Λαμίας με ταξί! Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο – Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί.

Οι ΗΠΑ βυθίζονται εκ νέου στην πανδημία με 1.114 νεκρούς σε 24 ώρες. Παρατείνεται έως την 1η Αυγούστου το lockdown στην Κολομβία.

Στη Σερβία, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το κτίριο της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Υπήρξε ένταση με τους αστυνομικούς όταν μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου.

«Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ομιλία που ερμηνεύθηκε ως πολιτική κάλυψη στον Νίκο Παππά. Αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα, τη χαρακτήρισε επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα.
Ενδεχομένως ο κ. Πέτσας να έχει ποινικές ευθύνες αλλά η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό, είπε μεταξύ άλλων.

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” το σχόλιο της ΝΔ.

Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα «που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην απάντησή του προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τους δυο διαγωνισμούς προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε ο δήμος.

Χθες, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, νεαροί έγραψαν συνθήματα σε ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα.

“Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα” σχολίασε στα social media ο δήμαρχος Αθηναίων, γράφοντας ως υστερόγραφο ότι οι ζαρντινιέρες καθάρισαν.

Διεθνές κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών κρύβεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την αστυνομική επιχείρηση και τον εντοπισμό 28 κιλών κοκαΐνης στην Αττική, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Ο Δημήτρης Πέρρος θα μας πει περισσότερα:

Τραγωδία στην Κίνα όπου τουλάχιστον 21ένας μαθητές έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν μετά από τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα, στην Αττική – Ανεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα