back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Ως εδώ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν δεχόμαστε»

Διαβάστε επίσης

Τη στρατηγική του σκληρού ροκ και της φουλ επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει ο Α. Τσίπρας προκειμένου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην βρεθεί σε θέση «πολιτικής άμυνας» και «κοινωνικής λογοδοσίας» εξ αιτίας των αλλεπάλληλων καταγγελιών της συμπολίτευσης για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών και παραδικαστικών κυκλωμάτων επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ο Α. Τσίπρας έδωσε τον σχετικό τόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης, επισημαίνοντας πως με αυτή την κυβέρνηση, που αποδείχτηκε η «μεγαλύτερη απάτη», δεν «πάει άλλο», θα «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν» και να μην «διπλασιάσει» τα χρόνια της στην εξουσία της χώρας. «Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία. Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία. Δεν πάει άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδώσει «συναίνεση» στο μέλλον για κανέναν λόγο που μπορεί να εξυπηρετεί τις γαλάζιες σκοπιμότητες. «Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αφού τόνισε πως οι κυβερνώντες μας «συκοφαντούν» επειδή μας «φοβούνται» εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να υψώσουν το μαχητικό τους ανάστημα απέναντι στη Ν.Δ για να μην «περάσει» η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, που δεν είναι άλλη από την «απαξίωση» του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς και της δημιουργίας εντυπώσεων στην κοινή γνώμη πως «όλοι ίδιοι είμαστε». Βέβαια η επιστράτευση της συγκεκριμένης επιχειρηματολογίας θεωρήθηκε ως μια εύσχημη ρητορεία για την παροχή πολιτικής κάλυψης στον στενό του συνεργάτη Ν. Παππά, που εσχάτως βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

«Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη. «Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδι» τόνισε ο Α. Τσίπρας, ο οποίος από την τοποθέτηση του άφησε να εννοηθεί πως στο πρόσωπο του Ν. Παππα επιχειρείται από την κυβέρνηση η κατασυκοφάντηση του χώρου της αριστεράς. Συγκεκριμένα είπε: «Και επειδή το έχουν καταλάβει επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος το παρακράτος.

Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία. Ίσως πει κάποιος σήμερα ότι χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις. Όχι. Γιατί, καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους.Καμιά σκληρή έκφραση δε μπορεί να περιγράψει τη συνειδητή τους επιλογή να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που διαβρώνουν τη δημοκρατία. Τα ανοίκεια μέσα με τα οποία υπηρετούν ανοίκειους σκοπούς. Γιατί πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο.Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν.Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα