back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόσκρουση συρμού του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Κηφισιάς: Οκτώ τραυματίες – ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός, έρευνα για τα αιτία

Διαβάστε επίσης

Συρμός της ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε  προστατευτικό τοιχίο  στον σταθμό της Κηφισιάς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άτομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 12:15 ο συρμός λόγω ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουτήρα στο τέλος της γραμμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 10 επιβάτες.

Από τους τραυματίες 5 έχουν διακομισθεί στο Ευαγγελισμό και 5 στον Ερυθρό.

Στο σημείο έσπευσαν ΕΚΑΒ και διασώστες και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 12.34 ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια ενέργεια και οι δυνάμεις αποχώρησαν.

Σημειώνεται πως στον συρμό επέβαιναν αρκετά άτομα καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός, διεξάγεται έρευνα για τα αιτία του ατυχήματος

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό της Κηφισιάς, διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό “ΚΗΦΙΣΙΑ”, προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα