back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορoνοϊός – Αίγυπτος: 79 θάνατοι και 969 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 79 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 969 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό να υποχωρεί κάτω από το όριο των χιλίων ημερησίως για πρώτη φορά από την 27η Μαΐου.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα ανέρχεται σε 3.422 νεκρούς επί συνόλου 76.222 κρουσμάτων μόλυνσης.

Το Κάιρο άνοιξε εκ νέου δημοφιλείς προορισμούς στους ξένους τουρίστες την περασμένη εβδομάδα. Ο τομέας του τουρισμού παρέλυσε τον Μάρτιο, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η Αίγυπτος δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό κατάλογο των «ασφαλών προορισμών» για τους ταξιδιώτες που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο τουρισμός εισφέρει περίπου το 5% του ΑΕΠ της Αιγύπτου, κατά στοιχεία της κυβέρνησης. Αναλυτές τοποθετούν το μέγεθος αυτό περί το 15%, καθώς συνυπολογίζουν τις θέσεις εργασίας και τις υπηρεσίες που συνδέονται έμμεσα μαζί του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα