back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι η πανδημία επιταχύνεται.Ο νέος ιός προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση. Ο κος Γκεμπρεγέσους παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορονοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα «που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα», τονίζει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στην απάντηση του προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσο Ηλιόπουλο,ο οποίος προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τους δυο διαγωνισμούς προμήθειας του σχετικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε ο δήμος.
« Ο κος Ηλιόπουλος δυστυχώς, βάζει και βγάζει το κομματικό του κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε. Υπερψηφίζει τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά καθημερινά τον υπονομεύει δυσφημιζοντας τον. Γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Περίπατος, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν οι συμβάσεις του δεν είχαν ελεγχθεί ως προς την ουσία τους και επί της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιμένει όμως, να μεταφέρει την κεντρική πολιτική σκηνή στον δήμο των Αθηναίων, καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παππά, χωρίς να κάνει ονομαστική ή ειδική αναφορά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάσπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα, τη χαρακτήρισε επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα για το οποίο ενδεχομένως ο κ. Πέτσας να έχει ποινικές ευθύνες αλλά η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό.

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” το σχόλιο της ΝΔ.

“Η κυβέρνηση εστιάζει σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, με έμφαση στην στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υλοποιήσει με ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, επανέλαβε ότι “εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας”.- Αρνητικά τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον έναν χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ύφεση 9% του ΑΕΠ φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπει στις θερινές της προβλέψεις η Κομισιόν για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να εμφανίζει την πέμπτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη, λόγω της μείωσης των επενδύσεων και της πτώσης των εξαγωγών.

Επανέρχεται το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ. Τις καθημερινές θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί ως τις 7:30 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9:00 το πρωί με 3:30.

Εκτός συνόρων….
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, από δασική πυρκαγιά που κατέκαψε χωριά στην ανατολική Ουκρανία.Η πυρκαγιά κατέστρεψε 80 εξοχικές κατοικίες και 30 σπίτια σε δύο χωριά, τόνισαν οι αρχές.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα