back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί, αυτή την ώρα, οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος από μέλη της «Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση«, στην οποία μετέχουν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οργανώσεις και συλλογικότητες, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιειται για το υπό προώθηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

Στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου τις χώρας.

«Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παππά, χωρίς να κάνει ονομαστική ή ειδική αναφορά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάσπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα, τη χαρακτήρισε επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα για το οποίο ενδεχομένως ο κ. Πέτσας να έχει ποινικές ευθύνες αλλά η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” το σχόλιο της ΝΔ.

 

«Ο κ. Ηλιόπουλος, δυστυχώς, βάζει και βγάζει το κομματικό του κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε. Υπερψηφίζει τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά καθημερινά τον υπονομεύει, δυσφημίζοντάς τον. Γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Περίπατος, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, εάν οι συμβάσεις του δεν είχαν ελεγχθεί ως προς την ουσία τους και επί της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιμένει όμως, να μεταφέρει την κεντρική πολιτική σκηνή στον Δήμο των Αθηναίων”, απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης, στο αίτημα της “Ανοιχτής Πόλης”, της δημοτικής παράταξης του Νάσου Ηλιόπουλου για διενέργεια ελέγχου για τη νομιμότητα των δύο συμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο.

 

“Η κυβέρνηση εστιάζει σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, με έμφαση στην στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υλοποιήσει με ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, επανέλαβε ότι “εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας”. Επέμεινε ότι μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή, είναι μονόδρομος η αποπομπή του Νίκου Παππά.

Ύφεση 9% του ΑΕΠ φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπει στις θερινές της προβλέψεις η Κομισιόν για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να εμφανίζει την πέμπτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη, λόγω της μείωσης των επενδύσεων και της πτώσης των εξαγωγών.

Επανέρχεται το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ. Τις καθημερινές θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί ως τις 7:30 το απόγευμα και το Σάββατοαπό τις 9:00 το πρωί με 3:30 μετά το μεσημέρι.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Ανησυχία προκαλεί η πορεία του κορονοϊού στην Αυστραλία. Στην πολιτεία της Βικτόρια επιβεβαιώθηκαν 191 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ, με αποτέλεσμα, στη Μελβούρνη, πρωτεύουσά της, να εφαμορστεί εκ νέου περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, ενώ αύριο το μεσημέρι -τοπική ώρα- κλείνουν τα σύνορα της Βικτόρια με την όμορη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα