back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου από μέλη της «Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση«, στην οποία μετέχουν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οργανώσεις και συλλογικότητες, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιειται στα Προπύλαια για το υπό προώθηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου τις χώρας.

«Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παππά, χωρίς να κάνει ονομαστική ή ειδική αναφορά ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λάσπη που πετάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, «ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο» και υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο, καθώς όπως είπε, την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης.Αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα τη χαρακτήρισε ως ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα για το οποίο ενδεχομένως ο κος Πέτσας να έχει ποινικές ευθύνες αλλά η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό.

“Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του” το σχόλιο της ΝΔ.

“Η κυβέρνηση εστιάζει σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, με έμφαση στην στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, αλλά και στην αξιοποίηση των ευκαιριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υλοποιήσει με ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, επανέλαβε ότι “εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας”. Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σημείωσε ότι “αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν, αλλά δεν είναι της στιγμής”. Επέμεινε ότι μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή, είναι μονόδρομος η αποπομπή του Νίκου Παππά. Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι έγινε κάτι λάθος.

Την ίδια ώρα, στην αποπομπή Πέτσα επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι “μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια”.

Αρνητικά τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον έναν χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ. “Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο ‘μαξιλάρι’ είναι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους – Τα γύρισαν όλα ανάποδα μέσα σε έναν μόλις χρόνο”, σημείωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος. “Ο συνδυασμός επικοινωνιακού οίστρου και συντηρητικού συγχρωτισμού είναι γεγονός”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. “Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις,όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος παρουσία της Φώφης Γεννηματά.
«Με την καθοριστική παρέμβασή μας, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις», δήλωσε η κα Γεννηματά.

Ύφεση 9% του ΑΕΠ φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπει στις θερινές της προβλέψεις η Κομισιόν για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να εμφανίζει την πέμπτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη, λόγω της μείωσης των επενδύσεων και της πτώσης των εξαγωγών.

Επανέρχεται το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ. Έτσι, τις καθημερινές θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί ως τις 7:30 το απόγευμα και το Σάββατο 9:00 το πρωί με 3:30 μ.μ.

Εκτός συνόρων ..
Εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράχθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, που βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων στα τέλη του 2019 και τις αρχές του 2020, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα