back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ελαφρώς βελτιωμένες για φέτος είναι οι ενδιάμεσες θερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα, σε σχέση με τις -προ διμήνου- εαρινές προβλέψεις.

Η Κομισιόν προβλέπει σημαντική ύφεση 9% του ΑΕΠ για το 2020, έναντι 9,7% τον Μάιο και ανάπτυξη 6% το 2021, έναντι 7.9% στις προηγούμενες προβλέψεις. Η Ελλάδα εμφανίζει την τέταρτη δυσμενέστερη πρόβλεψη στην Ευρωζώνη μετά την Ιταλία , την Ισπανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στη μείωση των επενδύσεων και στην πτώση των εξαγωγών, ενώ οι προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν συνεχίζουν να εξαρτώνται από την πορεία του τουρισμού φέτος αλλά και από την κατανάλωση. Σημειώνεται επίσης, ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 9,5% του ΑΕΠ συνεισέφεραν θετικά στον περιορισμό της μείωσής της. Κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη αναμένεται φέτος ύφεση 8.7% και ανάπτυξη 6.1% το 2021.

Έναν χρόνο διακυβέρνησης συμπληρώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. «Η στήριξη της εργασίας και των πιο αδύναμων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης » δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ενώ ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο -όπως είπε- δεν είναι της στιγμής να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα το μάθετε από μένα», πρόσθεσε.

Μονόδρομος η αποπομπή του Νίκου Παππά, τόνισε ο Πρωθυπουργός, στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή. “Υπάρχει ένα ζήτημα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του”, υπογράμμισε.

Συνέχεια στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν, στο πλαίσιο της καμπάνιας Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητεί την αποπομπή του Στέλιου Πέτσα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα «ημετέρων».

Στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Αλλαγές σε επίμαχα άρθρα κατέθεσε ο Υπ Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης καλώντας το ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Οι αλλαγές αφορούν στην απόσυρση της διάταξης για το ιδιώνυμο που προέβλεπε φυλάκιση μέχρι και ενός έτους για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση, την παρουσία και τη συμφωνία εισαγγελέα για τη διάλυση μιας διαδήλωσης, ενώ στην περίπτωση απαγόρευσης, σύμφωνα με τις αλλαγές απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο έχει εξαγγείλει για τις επτά το απόγευμα στα Προπύλαια, η επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Alpha Bank», στην οδό Σταδίου 40. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλης…

43 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εισαγόμενα. Έως τις 15 Ιουλίου ισχύει η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας. Εν τω μεταξύ, από τις 15 Ιουλίου, ξεκινούν ξανά οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από τον κορoνοϊό. Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια 522 χιλιάδες τα κρούσματα. Στις ΗΠΑ, οι νεκροί ξεπέρασαν τις 130 χιλιάδες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνελήφθη 44χρονος καθηγητής γυμνασίου σε περιοχή των νοτίων προαστίων, ο οποίος φέρεται να είχε σχέσεις με 15χρονη μαθήτρια του.

Προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, η οποία ανέφερε ότι είδε την κόρη της να συναντά τον καθηγητή της εκτός σχολείου.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. 31ας βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα