back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Συνωστισμός, μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες από το πρωί να έξω από το ΕΦΚΑ Καλλιθέας. Ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τα 45 λεπτά.

Διευκολύνονται από σήμερα ο μετακινήσεις για 63 χιλιάδες επιβάτες, με το άνοιγμα των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια στην επέκταση της Γραμμής 3.

“Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας”, δήλωσε από τη Νίκαια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε οι τρεις νέοι σταθμοί εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με αιχμή τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού.

Εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί την Πέμπτη. Αλλαγές σε επίμαχα άρθρα κατέθεσε ο Υπ Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης καλώντας το ΚΙΝΑΛ να σκεφτεί και να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Οι αλλαγές αφορούν στην απόσυρση της διάταξης για το ιδιώνυμο που προέβλεπε φυλάκιση μέχρι και ενός έτους για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση, την παρουσία και τη συμφωνία εισαγγελέα για την διάλυσης μιας διαδήλωσης ενώ στην περίπτωση απαγόρευσης, σύμφωνα με τις αλλαγές απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο έχει εξαγγείλει στις επτά το απόγευμα στα Προπύλαια η επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση.

Δώδεκα μήνες διακυβέρνησης συμπληρώνει σήμερα η ΝΔ, χρόνος που σύμφωνα με τα πολιτικά σενάρια θα οδηγήσει σε ανασχηματισμό προσώπων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός στη μια μετά το μεσημέρι, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συνεδριάζει στις 17.30 η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα 43 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 προέρχονται από το εξωτερικό και εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Έως τις 15 Ιουλίου ισχύει η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας. Από τις 15 Ιουλίου, ξεκινούν ξανά οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Άρση καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια 522 χιλιάδες 750 τα κρούσματα.

Στις ΗΠΑ, οι νεκροί ξεπέρασαν τις 130 χιλιάδες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Τις 55 χιλιάδες έφτασαν τα κρούσματα χθες. Πάνω από 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ισραήλ.

Παρατείνεται εως το προσεχές Σάββατο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”. Σήμερα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οι δικαιούχοι που το ΑΦΜ τους λήγει σε 6 και 7.

Παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Αιτούνται μεταξύ άλλων τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, στις 11 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Alpha Bank», στην οδό Σταδίου 40. Καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο, την ώρα που αρκετές πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων. H Αθηνά Κορλίρα έχει τις λεπτομέρειες.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα