back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Οι δασικές πυρκαγιές στην Καμτσάτκα εξακολουθούν να καίνε 1,620 εκατ. στρέμματα

Διαβάστε επίσης

Οι δασικές πυρκαγιές στην περιφέρεια της Καμτσάτκα στη Ρωσία περιορίσθηκαν από 1,950 εκατ. στρέμματα σε 1,620 εκατ. στρέμματα χάρη στην ανάπτυξη περισσότερων ομάδων πυρόσβεσης και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο ασκών χρέη υπουργού Ειδικών Προγραμμάτων της περιφέρειας Σεργκέι Χαμπάροφ.

«Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και η ανάπτυξη επιπλέον πυροσβεστών μας επέτρεψαν να περιορίσουμε τον αριθμό των πυρκαγιών. Είναι τώρα δυνατόν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να άρουμε την περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από σήμερα είναι ενεργές στην περιοχή 34 δασικές πυρκαγιές που καίνε 1,620 εκατ. στρέμματα. Στις 5 Ιουλίου υπήρχαν συνολικά 50 πυρκαγιές που κατέκαιγαν πάνω από 1,950 εκατ. στρέμματα», δήλωσε ο Χαμπάροφ.

Ο αναπληρωτής Αρχιεπιθεωρητής Δασών Αλεξέι Γεπίσκοφ δήλωσε στο TASS πως η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές είναι η χειρότερη των τελευταίων 30 ετών. «Τα δάση καίγονται εξαιτίας του ζεστού καιρού, κάτι ασυνήθιστο για τον Ιούνιο, και των ξηρών καταιγίδων με κεραυνούς. Η τούνδρα δεν αποκαθίσταται γρήγορα και τα ζώα υποφέρουν πολύ από τις πυρκαγιές. Ελπίζουμε πως θα έρθουν γρήγορα καλές βροχές, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να κατασβέσουμε τις πυρκαγιές στα ελατοδάση», δήλωσε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα