back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: αύξηση κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Ισραήλ, Αυστραλία

Διαβάστε επίσης

Στα 11,4 εκατομμύρια ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού ανά τον πλανήτη, ενώ περισσότεροι από 534.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού.

ΗΠΑ & Βραζιλία

Οι HΠΑ, με 3 εκατομμύρια κρούσματα και 132.000 θανάτους εν συνόλω, παραμένουν η πλέον πληττόμενη χώρα από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακολουθεί η Βραζιλία με 1,6 εκατομμύριο κρούσματα.

Ινδία

Η Ινδία ξεπέρασε πλέον τη Ρωσία σε αριθμό κρουσμάτων και αναδεικνύεται στην τρίτη χώρα με τους περισσότερους πάσχοντες στον πλανήτη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 697.000, ενώ 19.693 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του covid-19.

Ισραήλ

Εκ νέου περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται στο Ισραήλ, με κλείσιμο μπαρ, κλαμπ, γυμναστηρίων και αιθουσών εκδηλώσεων, καθώς σημειώνεται αύξηση κρουσμάτων στη χώρα, τα οποία ξεπερνούν τις 30.000.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επεσήμανε ότι πρέπει να αναστραφεί η πορεία εξάπλωσης του ιού, προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown, το οποίο θα καταρράκωνε την οικονομίας της χώρας, στην οποία το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 20%.

Αυστραλία

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται και στην Αυστραλία. Στη Βικτόρια καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με 127 επιβεβαιωμένα το τελευταίο 24ωρο, ενώ, παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ο 21ος θάνατος από επιπλοκές του Covid-19 στη συγκεκριμένη πολιτεία. Προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού, από τα μεσάνυχτα κλείνουν τα σύνορα της Βικτόρια με την όμορη Νέα Νότια Ουαλία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα