back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κομισιόν: Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διαμάχη μεταξύ των θρησκειών

Διαβάστε επίσης

Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διαμάχη μεταξύ των θρησκειών, τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Ο κ. Μαμέρ προσέθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αυτό είναι σημαντικό και αυτό το ζήτημα πρέπει να το δούμε υπό αυτή την οπτική».

Ο Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς αναφορικά με το ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί «θα νιώθουν ότι καταπατώνται τα δικαιώματά τους εάν τους απαγορευτεί η είσοδος στο εμβληματικό κτίριο», ανέφερε ότι «η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκκρεμεί».

Υπενθιμίζεται ότι από την πλευρά της, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κάλεσε τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν «σύνεση», εκφράζοντας την «ανησυχία» της για τη βούληση του Tούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε σε ανακοίνωσή του τη «βαθιά ανησυχία» του για το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς «ενός από τα μεγαλύτερα μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού», το οποίο είναι επίσης «ιδιαίτερα προσφιλές στη ρωσική Εκκλησία».

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα