back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός. Σε άλλες εποχές, θα λέγαμε πως επιτέλους εδώ το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές, στη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μετρό της Νίκαιας, κατά την παράδοση των τριών νέων σταθμών του Μετρό, που τίθενται από αύριο και σε εμπορική λειτουργία. Υπογράμμισε επίσης ότι οι τρεις νέοι σταθμοί “εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με αιχμή τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού και τη μετατροπή τους σε πνεύμονα πρασίνου και σε ένα κύτταρο πολιτισμού.

Νεκρός μέσα σε θερμοκήπιο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 19.00 άνδρας από το Πακιστάν στην περιοχή του Μαραθώνα. Το πτώμα του βρέθηκε στην οδό Πλαταιών 57, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί συμπλοκές μεταξύ ομοεθνών του στην περιοχή. Σε εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας.

Στα 43 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Ξάνθη, δύο στην Καρπάθο κι ένα κρούσμα βρέθηκε στην Ανατολική Αττική.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα, κι ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας CCC στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μεταξύ άλλων καταθέτει e – mail στο οποίο αναφέρονται οι κωδικοποιημένοι όροι “Λευκός Οίκος” και “White Porscha”.
“Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha; διερωτάται η ΝΔ. -“Το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την κατάθεση των εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τους μήνες Μαρτίου έως Ιουνίου 2020 των ΜΜΕ που έλαβαν αμοιβή για την προβολή των διαφημιστικών προγραμμάτων “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”, ζητούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Η κυβέρνηση με χρήματα του ελληνικού λαού χτίζει και εδώ το πελατειακό της κράτος”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τροπολογία του, που όριζε τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, μετά τη 1:00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο, με τελική ημερομηνία τις 17 Ιουλίου.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για Όλους», του υπουργείου Τουρισμού.Από την Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές, ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου στον ΑΦΜ, όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων σε σημεία που υπέδειξαν οι δημότες, ενώ ελέγχονται για την σωστή λειτουργία τους και αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες σε περισσότερα από 30 σημεία στην πόλη.

Εκτός συνόρων …
Τη σύνθεση της κυβέρνησής του ολοκλήρωσε σε δείπνο εργασίας που είχε με τον πρόεδρο Μακρόν ο νέος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε την πλήρη υποστήριξή του προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι περνούν βαθιά κρίση με διαδηλώσεις και πολλαπλές διαμαρτυρίες.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο, στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα