back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν περί τα 1.200 ΜΜΕ για την προβολή των διαφημιστικών προγραμμάτων “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”.

Την κατάθεση εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020 των ΜΜΕ που έλαβαν τη σχετική αμοιβή ζητούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

 

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση και για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρίας CCC στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρίας του με την εν λόγω εταιρία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκατ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μεταξύ άλλων, καταθέτει e-mail στο οποίο αναφέρονται οι κωδικοποιημένοι όροι “Λευκός Οίκος” και “White Porscha”.

“Ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό White Porscha;”, διερωτάται η ΝΔ. “Το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

43 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 36 εκ των οποίων είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα. Πιο συγκεκριμένα, τα 20 προέρχονται από τη Σερβία.

Από τα υπόλοιπα επτά, τέσσερα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, δύο στην Κάρπαθο κι ένα στην Ανατολική Αττική.

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανόντων σε 193.

 

Την ελπίδα ότι η Αθήνα θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση την οποία έλαβε χθες για απαγόρευση της εισόδου των σέρβων πολιτών έως τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στη χώρα, τις

τελευταίες ημέρες, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας. Ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται σε 311 και των κρουσμάτων σε 16.131, σε μία χώρα με πληθυσμό μικρότερο των 7 εκατομμυρίων.

 

“Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει και ανακτούμε τον έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για κριτική με κραυγές την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, μειώνονται οι μεταναστευτικές ροές σε όλη την Ελλάδα και η αποσυμφόρηση στα νησιά επιταχύνεται, χωρίς να δημιουργούνται νέες δομές και να γεμίζουν οι υπάρχουσες.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία, ακρότητες και φλέρτ με την ακροδεξία.

 

Προειδοποιήσεις κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος από τον

Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο. “Η Ρωσία είναι μια χώρα με πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και θα αισθανθούν «βαθύ πόνο», εάν συμβεί το απευκταίο με την Αγία Σοφιά”, τόνισε, καλώντας τις τουρκικές Αρχές να επιδείξουν “σύνεση”.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο εκφράζει μεν την ελπίδα ότι η Τουρκία θα λάβει υπόψιν ότι η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρεί, ωστόσο, ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι “εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας”.

“Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχή και διαλόγου και δεν πρέπει να

τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

 

Η Ινδία είναι πλέον η τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παγκοσμίως, με τον συνολικό τους αριθμό να υπερβαίνει τις 697.00, ενώ περισσότεροι από 19.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού. Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η επαναλειτουργία του Ταζ Μαχάλ.

Καιρός

Νεφώσεις και κατά τόπους βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, ενώ η θεροκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, η θερμοκρασία, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα