back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

43 κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου κι ένα κρούσμα βρέθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν περισσότερα από 1.200 ΜΜΕ. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη λίστα Πέτσα αποδεικνύει πως είναι άριστη στο μαγείρεμα”, σχολίασε μέσω Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, με την Κουμουνδούρου να ζητεί να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις.

Την κατάθεση εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τους μήνες Μαρτίου έως Ιουνίου 2020 των ΜΜΕ που έλαβαν αμοιβή για την προβολή των διαφημιστικών προγραμμάτων “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”, ζητούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτηση τους, επισημαίνουν ότι μετά την δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ και κατόπιν δεκάδων δημοσιευμάτων που υπαινίσσονται αλλοίωσή της σε σχέση με το αρχικό Πρόγραμμα ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να απαντήσει αν τα ποσά που περιλαμβάνονται στην δημοσιευθείσα λίστα αντιστοιχούν στις αρχικές εντολές δημοσίευσης που απέστειλε ο ιδιώτης μεσάζων.

“Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Η κυβέρνηση με χρήματα του ελληνικού λαού χτίζει και εδώ το πελατειακό της κράτος”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τροπολογία του, που όριζε τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση και για την υπόθεση Καλογρίτσα, κι ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας CCC στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μεταξύ άλλων καταθέτει e – mail στο οποίο αναφέρονται οι κωδικοποιημένοι όροι “Λευκός Οίκος” και “White Porscha”.

…”Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα”, σχολιάζει η ΝΔ. Αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει, όπως είπε, εάν θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που καταγράφονται από την ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών σε δυσώδεις υποθέσεις”.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, μετά τη 1:00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο, με τελική ημερομηνία τις 17 Ιουλίου.

Νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων σε σημεία που υπέδειξαν οι δημότες, ενώ ελέγχονται για την σωστή λειτουργία τους και αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες σε περισσότερα από 30 σημεία στην πόλη. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Θετικός στον κορονοϊό, διαγνώστηκε ο υπουργός Υγείας του Πακιστάν, σε μια χώρα όπου τα αυξανόμενα κρούσματα ασκούν πίεση στο σύστημα υγείας.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο, στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα