back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστά τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες από τις 6 το πρωί μετά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Επιτρέπεται η διέλευση μόνο για ουσιώδεις λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση των ελληνικών αρχών έχει οδηγήσει έως και αυτήν την ώρα σε ουρά αυτοκινήτων στον Προμαχώνα.

Εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες. Τα 7 εντοπίστηκαν από τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου από τον κορονοϊό στη Βραζιλία: 602 θάνατοι και 26.051 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Στη Χιλή, ξεπεράστηκε το φράγμα των 10.000 θανάτων. Στο Μεξικό, 273 θάνατοι και 4.683 κρούσματα σε 24 ώρες.

Σχεδόν 40.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ.

Έξαρση της πανδημίας στην Αυστραλία: Κλείνουν επ’ αόριστον τα σύνορα Βικτόριας-Νέας Νότιας Ουαλίας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και εθελοντές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Γέρακα.

Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Σποράδες, Χαλκιδική, Έβρο, Θάσο, Σαμοθράκη, Λέσβο και Λήμνο.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και αναμένεται ότι θα διαρκέσει κατά τόπους μέχρι και αύριο Τρίτη. Μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, που πλησίασε στη Σίνδο τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες με ζημιές και πλημμυρισμένους δρόμους εκδηλώθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς, κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία.

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Παραδίδονται σήμερα οι τρεις σταθμοί της επέκτασης 3 της γραμμής του μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, που εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν καθημερινά 60 χιλιάδες επιβάτες. Ο πρώτος σταθμός βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, ο δεύτερος στην πλατεία Ελευθερίας και ο τρίτος στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Σε ειδική τελετή θα μιλήσει στις επτά το απόγευμα στο σταθμό της Νίκαιας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δρομολόγια για το κοινό αρχίζουν αύριο ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά.

Στο κόκκινο η πολιτική ζωή της χώρας, με αιχμή του δόρατος την ένορκη παραδοχή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ότι με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, έλαβε από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016”

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζήτησε η ΝΔ. Με ανακοίνωσή της ερωτά εάν ‘’όντως τα τρία εκατομμύρια της λιβανέζικης εταιρείας κατευθύνθηκαν δια του κ Καλογρίτσα στην εφημερίδα Documento και τον εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη.

Σε ‘’φθηνούς και στημένους αντιπερασπισμούς της ΝΔ εξαιτίας της καταρρέουσας οικονομίας’’ αποδίδει τα δημοσίευματα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ‘’αλληλοκαρφώματα που αποδεικνύουν τη βαθιά σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος΄΄ κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρθηκαν προσωρινά οι περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας ενώ στον γύρω χώρο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Κώστας Κορέλλης θα μας πει περισσότερα :

Διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Στο επίκεντρο των επαφών του οι πρόσφατες εξελίξεις και εντάσεις του τελευταίου διαστήματος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο, καθώς και το Λιβυκό ζήτημα.

Ως τις 15 Ιουλίου οι αιτήσεις αποδοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή “MyBusinessSupport” στο taxisnet από επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που επελέγησαν ως δικαιούχοι για τη δεύτερη φάση της “επιστρεπτέας προκαταβολής”., προκειμένου να λάβουν χαμηλότοκα κρατικά δάνεια 5ετούς διάρκειας. Η εκταμίευσή τους θα γίνει έως τα τέλη Ιουλίου.

Στο ειδικό μάθημα των Γερμανικών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε θέσεις της Χαμάς σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες σήμερα με περιορισμούς, εξαιτίας του κορωνοϊού, και με τμήματά του να παραμένουν κλειστά για το κοινό. Το Μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως παρέμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, με απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα