back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Σταθόπουλος: “Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συναθροίσεις διότι η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα”

Διαβάστε επίσης

Στα θετικά και αρνητικά του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις “Δημόσιες υπαίθριες Συναθροίσεις” και το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Βασίλη Πάικο, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

“Πρέπει να γίνουν αλλαγές διότι κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα” τόνισε.

“Στο σχετικό νομοσχέδιο υπάρχουν και αρνητικά και θετικά” σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε πως πριν ψηφιστεί ο νόμος θα πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση δύο βασικά μειονεκτήματα. Το πρώτο αφορά στις αυθόρμητες συναθροίσεις και το δεύτερο στον οργανωτή που τίθεται υπεύθυνος.

“Δεν μπορεί να είναι ένας εγγυητής για να πληρώνει για όλες τις ζημιές, αυτό είναι θέμα της αστυνομίας, να συλλάβει τους αυτουργούς.

“Επίσης υπάρχει μια αντίφαση στο ν/σ: αυθόρμητη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που δεν έχει γνωστοποιηθεί δύναται να επιτραπεί, μα οι αυθόρμητες δεν γνωστοποιούνται και τις καλύπτει το Σύνταγμα”

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα