back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Στο μάτι της κακοκαιρίας η Στερεά Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία. Κλειστή είναι αυτή την ώρα, η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Λάρισας, στο ύψος της Στυλίδας. Προβλήματα και στο τμήμα Λαμίας – Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, καθώς το οδόστρωμα γέμισε από φερτά υλικά. Επί ποδός βρίσκονται η πολιτική προστασία και η τροχαία σε όλο τον νομό Φθιώτιδας.

Έντονες τοπικές βροχές και χαλάζι και στην Χαλκιδική, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην περιοχή από τα Σίλατα έως την Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Τη μέγιστη προσοχή των οδηγών που κινούνται στην εθνική οδό και τους παράπλευρους δρόμους συνιστά η τροχαία. Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης… Προβλήματα σε υποδομές και καλλιέργειες στο Κιλελέρ της Λάρισας, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης και των ισχυρών ανέμων.

Στο κλείσιμο των συνόρων με την Σερβία, από τις έξι αύριο το πρωί, και έως τις 15 Ιουλίου, προχωρά η κυβέρνηση, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊου που παρατηρείται στην γειτονική χώρα και με δεδομένο ότι πολλοί Σέρβοι τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον ιο. Θυμίζουμε ότι η Σερβία έχει ήδη θέσει σε καθεστώς καραντίνας πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και 4εις ακόμη μεγάλες πόλεις.

Σε καραντίνα τέθηκε σήμερα και η Γαλικία, μια κομητεία 70.000 κατοίκων στην Βορειοδυτική ισπανία.  Ήδη από χθες τοπικό lock down επιβλήθηκε στην Καταλονία.

‘’Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα, που κάνει εκτεταμένους δειγματολειπτικούς ελέγχους covid-19 στα σύνορα, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των τουριστών, όσο και του τοπικού πληθυσμού’’ είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο κ Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυστηρούς όρους, που να παραπέμπουν σε μνημόνια, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης”

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο, με αιχμή του δόρατος τις αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο, κατέθεσε ότι με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, έλαβε από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016”

‘’ Η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια’’ αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και ερωτά εάν ‘’όντως τα τρία εκατομμύρια της λιβανέζικης εταιρείας κατευθύνθηκαν δια του κ Καλογρίτσα στην εφημερίδα Documento και τον εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος από εργαζόμενος έγινε ιδιοκτήτης της εφημερίδας’’

Για ‘’φθηνούς και στημένους αντιπερασπισμούς της ΝΔ’’ μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘’Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, όσο και από την δημοσιοποίηση επίσημων καταγραφών της ΕΥΠ που εμπλέκουν πρώην Υπουργούς και στελέχη της ΝΔ σε παιδεραστία και κύκλωμα δικαστών που στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα έχει αλλάξει” αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τη μεγάλη επιχείρηση υδροσάρωσης και καθαρισμού δρόμων και πεζοδρομίων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μεταξουργείο.

Εως τα μεσάνυχτα, το Meet Market θα υποδέχεται τους φίλους του, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.. Με χειροποίητα ρούχα , και αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, εκλεκτές λιχουδιές και καλή μουσική.

Στην αθλητική επικαιρότητα.. Και στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις 19.15 παίζουν Άρης – ΑΕΚ. Στις 21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού τις επόμενες ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα