back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μέχρι στις 15 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αποδοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή “MyBusinessSupport” στο taxisnet οι περίπου 100.000 επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι που επελέγησαν ως δικαιούχοι του προγράμματος της β φάσης της “επιστρεπτέας προκαταβολής” προκειμένου να λάβουν χαμηλότοκα κρατικά δάνεια 5ετούς διάρκειας συνολικού ύψους 1 δις ευρώ.

Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση Σταϊκούρα-Γεωργιάδη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στους 100.000 δικαιούχους που θα λάβουν δάνειο άνω των 2.000 ευρώ περιλαμβάνονται μικρομαγαζάτορες, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι ακόμη και αν δεν έχουν εργαζόμενους και ταμειακή μηχανή.Η εκταμίευση των δανείων με την πίστωσή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως στα τέλη Ιουλίου.

Νέα ένταση στην πολιτική ζωή της χώρας, πυροδότησε δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ το οποίο, αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην οποία ο γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, έλαβε από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016”. Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά το ΚΙΝΑΛ.

“Ο Τσίπρας δεν πρέπει να κρύβεται. Πρέπει να πάρει αποφάσεις”, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα» τόνισε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν από την ερχόμενη Τρίτη οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό, σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Αγία Βαρβάρα ενώ παραδίδονται αύριο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα μεσάνυχτα την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πυροσβεστική και Αστυνομία ήταν επί ποδός, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ατόμων τα οποία εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στην περιοχή της Λίμνης Βόλβης, λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων.

Υπέκυψε στα τραύματά της η μία από τις δύο διαδηλώτριες στο Σιάτλ που τραυματίστηκαν χθες όταν αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που διαδήλωνε σε αυτοκινητόδρομο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη τον περασμένο Μάιο. Η δεύτερη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με εκπρόσωπο ιατρικού κέντρου.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε μέσω Τουίτερ ο ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Και σήμερα από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, το Meet Market θα υποδέχεται τους φίλους του, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Με χειροποίητα ρούχα , και αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, εκλεκτές λιχουδιές και καλή μουσική.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με δυο αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις επτά και τέταρτο παίζουν Άρης – ΑΕΚ και στις εννέα και μισή Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα