18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ανανεωμένο ξεκινάει φέτος το πρόγραμμα «υιοθέτησης» νεοφυτευμένων δέντρων

Διαβάστε επίσης

Ανανεωμένο και ενταγμένο στο σύνολο δράσεων με τίτλο «Υιοθέτησε την Πόλη σου» ξεκινάει φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», μετά τη σημαντική ανταπόκριση των πολιτών κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας του προγράμματος το περσινό καλοκαίρι, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή. 

Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο και να το βοηθήσουν να επιβιώσει και αναπτυχθεί, ποτίζοντάς το. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, μέσω της οποίας «οι πολίτες μπορούν πλέον, μεταξύ άλλων, να βοηθήσουν με εύκολο τρόπο στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας και να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας της γειτονιάς τους», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Αθηναίων φυτεύει περίπου 600 νέα δέντρα για να ανανεώσει τις δεντροστοιχίες του. Τα νεοφυτεμένα δέντρα, την καλοκαιρινή περίοδο, χρειάζονται πότισμα 3-4 φορές την εβδομάδα, ώστε να επιβιώσουν. Ο Δήμος, κάθε καλοκαίρι, χάνει από 10% έως 40% των νεοφυτεμένων δέντρων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναγκών πυροπροστασίας, όπου και απασχολούνται οι υδροφόρες του. Είναι λοιπόν σημαντικό να ποτίζουμε τα δέντρα με 15 λίτρα νερό κάθε 2 μέρες κατά τη θερμή περίοδο (Μάιο έως Σεπτέμβριο), ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσής τους. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, τα δέντρα χρειάζονται πότισμα 1 φορά την εβδομάδα με 10 λίτρα νερό.

Για να υιοθετήσει κανείς ένα δέντρο αρκεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για iOS συσκευές από το AppStore, ή να επισκεφθεί το NovovilleWebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου. Στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί «Υιοθέτησε ένα δέντρο» στην αρχική οθόνη μπορεί να δει όλα τα διαθέσιμα δέντρα και να διαλέξει αυτό που επιθυμεί, «ζουμάροντας» στο χάρτη.

Ο «ανάδοχος» του δέντρου λαμβάνει υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να το ποτίσει. Κάθε δημότης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα