back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

DIALECT – Χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου 

Διαβάστε επίσης

Το DIALECT στο Επίκεντρο της ActionAid στον Κολωνό

Ένα νέο πρόγραμμα το DIALECT, το οποίο στοχεύει να φέρει κοντά νέους και νέες, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας, παρουσιάζει η ActionAid.

Ποδόσφαιρο για όλους: αφήνοντας τον ακραίο λόγο εκτός

Το DIALECT υλοποιείται παράλληλα σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, συμβάλλοντας μέσω του ποδοσφαίρου, στην προώθηση της αλληλεγγύης και στη μεταδοση του μηνύματος «Ποδόσφαιρο για όλους: αφήνοντας τον ακραίο λόγο εκτός».

Αυτό το ποδόσφαιρο παίζεται αλλιώς

Το DIALECT είναι βασισμένο σε μία διαφορετική μεθοδολογία, αυτή του football3. Σε αυτό το ποδόσφαιρο δεν μετράνε μόνο τα γκολ, κανείς δεν είναι μόνος του όταν πέφτει, δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, και να αλληλοστηρίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Dialect

Στο Επίκεντρο το οποίο λειτουργεί ως κέντρο στήριξης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό, στον Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιείται και το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals, το οποίο βασίζεται, επίσης στην μεθοδολογία του Football3 και στοχεύει στην κινητοποίηση και την ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων νέων από 12 έως 18 ετών, της περιοχής του Κολωνού.

«Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Επίκεντρου έχουμε καταφέρει να δώσουμε ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη στους συνανθρώπους μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο συμπερίληψης για όλες και όλους και έχουμε καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα για όλες τις ηλικίες», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο υπεύθυνος του Επίκεντρου της ActionAid Γιώργος Χατζηιωαννίδης. «Οι συμπολίτες μας ενδυναμώνονται για να αλλάξουν τη ζωή τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν όσα ονειρεύονται για την κοινότητά τους. Η μεθοδολογία μας για το ποδόσφαιρο χτίζει τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην κοινότητα, ενθαρρύνοντας ισότιμη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον ενώ προωθεί τον ειλικρινή διάλογο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν». 

Οι συντελεστές

Το πρόγραμμα DIALECT πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ιθαγένεια (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα υλοποιείται από την ActionAid και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στην Ιταλία από την ActionAid, στην Ουγγαρία από την Otlalom Sport Association, και στη Σερβία από την Football Friends. Διενεργείται με τη συνεργασία του Streetfootballworld στη Γερμανία και του Melissa Network στην Ελλάδα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα