back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

25 νέα κρούσματα κορωνοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Από αυτά, 8 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνοριακών υγειονομικών ελέγχων, 2 τουρίστες προσήλθαν αυτοβούλως και ένας ακόμη ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα του.

Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των θανόντων εξαιτίας της νόσου, ενώ έντεκα ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, στις πύλες εισόδου, εκεί όπου διενεργούνται καθημερινά χιλιάδες μοριακά test, με βάση τα QR Code των ταξιδιωτών. Σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας θα βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, από το οποίο διέρχεται το σύνολο σχεδόν του ‘’γενικού’’ τουρισμού από τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στην Κρήτη παραμένει η τουρίστρια από τη Ρουμανία, που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊο. Στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσοκομείου, στο Ηράκλειο, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Οι πρώτοι τουρίστες βλέπουν με θετικό μάτι τα μέτρα, παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

==

Για ‘’σοκαριστικές καταθέσεις που παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας’’ κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το οποίο αποκαλύπτει καταθέσεις ενώπιον δικαστηρίου, του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα. ‘’Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, με στόχο τη δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Σημειώνει ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε εκείνη τον Σάμπυ Μιωνή, πρωταγωνιστής είναι, ο Νίκος Παππάς και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει εάν ο πιο στενός συνεργάτης του δρούσε αυτόνομα ή σε πλήρη συνεννόηση μαζί του.

Ξεκινά φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων “Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα». Κάτοικοι και δημότες μπορούν να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο ή να καταθέτουν τις προτάσεις για τη δημιουργία και διατήρηση του πρασίνου, οι οποίες στη συνέχεια θα υλοποιούνται με τη βοήθεια του δήμου. ‘’Αλλάζουμε νοοτροπία, η καθημερινότητα της πόλης, συνδιαμορφώνεται πλέον με τη συνδρομή και των πολιτών’’ είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Α984, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, Σάκης Κολλάτος.

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει το Meet Market στην Τεχνόπολη, συνεχίζοντας όλο το Σαββατοκύριακο την λειτουργία του. Έως τις 12 τα μεσάνυχτα, τους επισκέπτες περιμένουν χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές και μουσική.

Το καλοκαιρινό street food festival επέστρεψε στην Δημοτικής Αγορά της Κυψέλης. Έως τις 11 και μισή το βράδυ, με δημοφιλείς σεφ, καντίνες με πρωτότυπα μενού και cocktails και πολύ μουσική.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τις αρχές ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί. Σημειώνουμε ότι στο Σιάτλ συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα, στις 9 και μισή παίζουν ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.

Για την 5η αγωνιστική των Play Out, σε λίγα λεπτά: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα