back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Σε αυξημένη επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές καθώς αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα. Στο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’, κλιμάκιο 20 στρατιωτικών γιατρών διενεργεί καθημερινά περίπου από 1200 έως 2000 μοριακά test κορωνοϊου, σε ταξιδιώτες με βάση τα QR Code του καθενός.

Στοχευμένοι ελέγχοι covid-19 γίνονται ταυτόχρονα σε όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα. Μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων σημειώνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα, από όπου το πρώτο 3ημερο του Ιουλίου, πέρασαν περίπου 66.000 τουρίστες. Κλειστά για τον γενικό τουρισμό παραμένουν τα υπόλοιπα χερσαία τελωνεία της χώρας.

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στην Κρήτη παραμένει η τουρίστρια από τη Ρουμανία, που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊο. Στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσοκομείου, στο Ηράκλειο, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Οι πρώτοι τουρίστες βλέπουν με θετικό μάτι τα μέτρα, παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Ο υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη είναι μακρινό και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι τόσο το Καστελλόριζο όσο και οι νήσοι Ρω και Στρογγύλη έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ξεκινά φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων “Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα». Κάτοικοι και δημότες μπορούν να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο ή να καταθέτουν τις προτάσεις για τη δημιουργία και διατήρηση του πρασίνου, οι οποίες στη συνέχεια θα υλοποιούνται με τη βοήθεια του δήμου. ‘’Αλλάζουμε νοοτροπία, η καθημερινότητα της πόλης, συνδιαμορφώνεται πλέον με τη συνδρομή και των πολιτών’’ είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Α984, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, Σάκης Κολλάτος.

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει το Meet Market στην Τεχνόπολη, συνεχίζοντας όλο το Σαββατοκύριακο την λειτουργία του. Έως τις 12 τα μεσάνυχτα, τους επισκέπτες περιμένουν χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές και μουσική.

Το καλοκαιρινό street food festival επέστρεψε στην Δημοτικής Αγορά της Κυψέλης. Από αυτή την ώρα, έως τις 11 και μισή το βράδυ, το παρών θα δίνουν δημοφιλείς σεφ αλλά και καντίνες με πρωτότυπα μενού και cocktails, σε μια συνάντηση με πολύ γεύση και μουσική.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα, στις 9 και μισή παίζουν ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.

Για την 5η αγωνιστική των Play Out, στις 7 και τέταρτο: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα