back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Διαβάστε επίσης

Με αυξημένους ρυθμούς από το πρωί συνεχίζεται η αναχώρηση εκδρομέων και αδειούχων. Συνεχές είναι και το κύμα τουριστών που καταφθάνουν στη χώρα μας. Αυξάνονται οι αφίξεις στα αεροδρόμια ενώ ουρές χιλιομέτρων που φτάνουν και τα 10 χιλιόμετρα σχηματίζουν τα αυτοκίνητα, στα σύνορα, στον Προμαχώνα.

Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Κρήτη σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία έφτασε στο νησί για διακοπές.

Έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. “Όπως εμείς οι Έλληνες αυτούς τους μήνες τηρήσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα, ακούσαμε τους ειδικούς και πετύχαμε αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, να έχουμε μία ασφαλή χώρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Ο υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη είναι μακρινό και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι τόσο το Καστελλόριζο όσο και οι νήσοι Ρω και Στρογγύλη έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ανανεωμένο και ενταγμένο στο σύνολο δράσεων με τίτλο «Υιοθέτησε την Πόλη σου ξεκινάει φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων “Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα». Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο ή να καταθέσουν προτάσεις για τη δημιουργία και διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους, προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με τη βοήθεια του δήμου. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων Σάκης Κολλάτος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 πρόκειται για μία σφαιρική αλλαγή νοοτροπίας, καθώς η καθημερινότητα της πόλης, συνδιαμορφώνεται πλέον με τη συνδρομή και των πολιτών.

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει το Meet Market στην Τεχνόπολη, συνεχίζοντας όλο το Σαββατοκύριακο την λειτουργία του. Από τις 5 το απόγευμα ως τις 12 τα μεσάνυχτα, τους επισκέπτες περιμένουν χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές και μουσική.

Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης δίνουν απόψε γαστρονομικό ραντεβού οι κάτοικοι της Αθήνας. Το καλοκαιρινό street food festival επιστρέψει με όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια όλων. Έτσι από τις 6 το απόγευμα και ως τις 11 και μισή το βράδυ, το παρών θα δίνουν αγαπημένοι σεφ και καντίνες με πρωτότυπα μενού και cocktails, σε μια συνάντηση με πολύ γεύση, αλλά και μουσική.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα, στις 9 και μισή παίζουν ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.

Για την 5η αγωνιστική των Play Out, στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται Αστέρας Τρίπολης – Βόλος.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα