back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε 7 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Δερβενίων ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από δυο κτίρια τα οποία προσφάτως είχαν εκκενωθεί, προκαλώντας φθορές, με πρόθεση να τα ανακαταλάβουν. Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Δράση, οι οποίες δέχθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις. Από τα επεισόδια τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες» αναφέρει σε δήλωσή του για την συμπλήρωση ενός έτους από την κυβέρνηση ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ωστόσο ότι «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα». Και ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του βρέθηκε αντιμέτωπη «με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά».

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα αυξηθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερή της ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, με πάνω από 22.000 νέα περιστατικά και 442 θανάτους. Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 6.632 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Περισσότεροι από 170 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο νεφρίτη της Καχίν, στη βόρεια Μιανμάρ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει το Meet Market στην Τεχνόπολη, συνεχίζοντας όλο το Σαββατοκύριακο την λειτουργία του. Από τις 5 το απόγευμα ως τις 12 τα μεσάνυχτα, τους επισκέπτες περιμένουν χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια και μουσική.

16 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του Εuro 2004 από την Εθνική ποδοσφαίρου. Η Εθνική έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας στον τελικό της 4ης Ιουλίου 2004 την Πορτογαλία με 1-0.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος στην Αττική. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, με καταιγίδες στα ορεινά. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα