back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Covid-19: Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως

Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα Covid-19 ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ένα ακόμη ορόσημο στην εξέλιξη της πανδημίας, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε διάστημα 7 μηνών.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 55.400 νέα κρούσματα COVID-19 χθες, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις περισσότερες πολιτείες. Αρκετοί κυβερνήτες ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19. Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Ρόιτερς, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιωθήκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Ουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

Βραζιλία: Ξεπέρασαν το 1,5 τα κρούσματα – Πάνω από 63.000 οι θάνατοι

Το προηγούμενο 24ωρο στην Βραζιλία οι αρχές κατέγραψαν 42.223 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1.539.081, στον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Επίσης, 1.290 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν σε 24 ώρες στην ασθένεια της Covid-19 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι νεκροί ανέρχονται σε 63.174.

Μεξικό: Τους 30.000 πλησιάζουν οι θάνατοι – Σχεδόν 245.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 654 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 6.740 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.843 νεκρούς επί συνόλου 245.251 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μόλις κατά ένα λιγότερο από το ρεκόρ που καταγράφηκε την προηγούμενη μέρα.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Ιαπωνία: Τα νέα κρούσματα στο Τόκιο ξεπέρασαν τα 100 για τρίτη συνεχή ημέρα

Το Τόκιο επιβεβαίωσε περίπου 130 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να ξεπερνά τα 100 για τρίτη συνεχή ημέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.

Ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στο Τόκιο έχει αυξηθεί σε υψηλό διμήνου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας με νυχτερινή ζωή.

Χθες, το Τόκιο ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 107 μία ημέρα νωρίτερα. Τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και η πιθανότητα νέων περιορισμών κρατούν σε επαγρύπνηση τις αρχές και τις επιχειρήσεις.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη λόγω της αύξησης των κρουσμάτω

Ο κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στην πόλη καθώς τα νέα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν σήμερα τα 100 για τρίτη συναπτή ημέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.

Το Τόκιο επιβεβαίωσε 131 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα.

Ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στο Τόκιο έχει αυξηθεί σε υψηλό διμήνου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας με νυχτερινή ζωή.

Χθες, το Τόκιο ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 107 μία ημέρα νωρίτερα. Τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και η πιθανότητα νέων περιορισμών κρατούν σε επαγρύπνηση τις αρχές και τις επιχειρήσεις.

Η Ινδία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων, με πάνω από 22.000 νέα περιστατικά – Τα κρούσματα στη Ρωσία πλησιάζουν τα 675.000 και ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 10.000

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη της ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, με πάνω από 22.000 νέα περιστατικά και 442 θανάτους.

Το δυτικό κρατίδιο της Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται το χρηματοπιστωτικό κέντρο της χώρας, το Μουμπάι, έχει τον υψηλότερο απολογισμό στην Ινδία, με 6.364 νέα κρούσματα και 198 νέους θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά τις 640.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 6.632 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών της Covid-19 στη χώρα σε 674.515.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 10.027.

Κολομβία: Ουδέν μεμπτό δηλώνει ο γενικός εισαγγελέας, που εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων ταξίδεψε με τη γυναίκα και την κόρη του στο νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής

Ο γενικός εισαγγελέας της Κολομβίας, Φρανσίσκο Μπαρμπόσα αρνήθηκε χθες ότι ενήργησε ανάρμοστα παίρνοντας τη σύζυγό του, την κόρη του και τον φίλο της κόρης του στο νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ ασκούσε επίσημα καθήκοντα.

Η χώρα των Άνδεων παραμένει σε εθνικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε στα τέλη Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αν και ορισμένοι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, οι αστικές και αεροπορικές μεταφορές παραμένουν κλειστές για τους πολίτες.

Ο Μπαρμπόσα είπε ότι η μικρή του κόρη τον συνόδευσε στο νησί, που είναι ένας δημοφιλής για τις παραλίες του προορισμός, και αρνήθηκε ότι το ταξίδι ήταν οικογενειακές διακοπές.

«Ποτέ δεν θα έθετα την κόρη μου σε κίνδυνο σε ζήτημα υγείας», είπε σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχε κανένα εστιατόριο, κανένα κατάστημα, οι παραλίες ήταν κλειστές – δεν υπήρχε απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έγινε αντικείμενο χλευασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που αποκαλύφθηκε το οικογενειακό του ταξίδι.

Ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι η συνοδεία της κόρης του στο ταξίδι δεν παραβίασε τους κανόνες απαγορεύσεων κυκλοφορίας και ότι εκείνη βρισκόταν σε δημόσιους χώρους.

«Όποτε έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω με την κόρη και την οικογένειά μου θα το κάνω», είπε.

Ο Μπαρμπόσα δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος που προκαλεί οργή εμφανιζόμενος να παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Στη Βρετανία πολιτική θύελλα ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε 400χλμ μαζί με τον τετράχρονο γιο του και τη σύζυγό του, από το Λονδίνο μέχρι το σπίτι των γονιών του στη βόρεια αγγλική πόλη Ντάραμ, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Αυστραλία: Η πολιτεία της Βικτόριας ανακοίνωσε 108 νέα κρούσματα, η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των νέων περιστατικών τους τελευταίους 3 και πλέον μήνες

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, κατέγραψε σήμερα το μεγαλύτερο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού από τα τέλη Μαρτίου, αναγκάζοντας τις αρχές να επεκτείνουν τις εντολές για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους σε δύο ακόμα προάστια και να θέσουν σε lockdown εννέα συγκροτήματα κατοικιών.

Η πολιτεία κατέγραψε σήμερα 108 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 66 χθες και πάνω από 70 για κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλουν εκ νέου lockdown σε πάνω από 30 προάστια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Αυτά τα νούμερα είναι πραγματική ανησυχία για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε σήμερα έξι νέα κρούσματα, πέντε εκ των οποίων αφορούσαν ταξιδιώτες που ήρθαν από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα