back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

N. Χριστουλίδης: Στοχευμένες δράσεις Κύπρου – Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στις 14 Ιουλίου προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με την ελληνική κυβέρνηση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα τεθεί το θέμα της Τουρκικής παραβατικότητας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Στο μεταξύ, αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας λέγοντας πως «αν η Τουρκία έστω και υποθετικά  θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί εντός τουρκικής λίμνης ή θάλασσας να το ξεχάσει». Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογό Νίκο Χριστοδουλίδη ο κ Δένδιας είπε πάντως ότι παραμένει «αθεράπευτα αισιόδοξος» ότι η Τουρκία θα δει ότι η ευκαιρία για αυτήν και τις προοπτικές της για χάρη της τουρκικής κοινωνίας και οικονομίας ότι δεν θα αποδώσει η παραβατικότητα και η διπλωματία των κανονιοφόρων αλλά ότι θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να βρίσκεται κοντά ή μέσα στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστουλίδης είπε πως «δεν είναι η ώρα των δηλώσεων. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, συνέπεια, σοβαρότητα και συνέχιση των στοχευμένων δράσεων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα