back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας τελικά η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία συμπεριέλαβε τελικά την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες οι επισκέπτες που φτάνουν επί βρετανικού εδάφους δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Παρότι ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, είχε προαναγγείλει πως η Ελλάδα δεν θα μπει στις χώρες που εξαιρούνται από την καραντίνα- εξαιτίας της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς την Ελλάδα- τελικά αυτό άλλαξε.

Έτσι, η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών για τις οποίες δεν θα ισχύσει η καραντίνα για όσους φτάνουν στη Βρετανία. Σε αυτό τον κατάλογο περιλαμβάνονται ακόμη μεταξύ άλλων η Ισπανία, η Γαλλία, Γερμανία, η Ιταλία και η Κύπρος αλλά όχι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Σουηδία και η Πορτογαλία. Κάτι που σημαίνει ότι όσοι προέρχονται από αυτές τις χώρες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στη Βρετανία. Η νέα λίστα θα τεθεί από ισχύ στις 10 Ιουλίου.

Με την απόφαση αυτή, η Βρετανία δημιουργεί αερογέφυρες με συγκεκριμένες χώρες και περιοχές. Για όσους φτάνουν στη Βρετανία από τις χώρες της λίστας- με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο- δεν θα ισχύει ο γενικός κανόνας της καραντίνας 14 ημερών. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα παρακολουθούνται οι συνθήκες σε αυτές τις χώρες και αν αυτές χειροτερέψουν, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επαναφέρει το μέτρο της καραντίνας.

Οι χώρες και περιοχές που εξαιρούνται από την καραντίνα: Ανδόρα, Γερμανία, Ν. Ζηλανδία, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρούμπα, Γροιλανδία, Πολωνία, Αυστραλία, Γρενάδα, Ρεουνιόν, Αυστρία, Γουαδελούπη, Σαν Μαρίνο, Μπαχάμες, Χονγκ Κονγκ, Σερβία, Μπαρμπάντος, Ουγγαρία, Σεϊχέλες, Βέλγιο, Ισλανδία, Νότια Κορέα, Μπονέρ- Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Τζαμάικα, Άγιος Βαρθολομαίος, Κουρασάο, Ιαπωνία, Σεντ Κιτς και Νέιβις, Κύπρος, Λιχτενστάιν, Σάντα Λουτσία, Τσεχία, Λιθουανία, Σεν Πιερ και Μικελόν, Δανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ντομίνικα, Μακάο, Ταϊβάν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Φίτζι, Μαυρίκιος, Τουρκία, Φινλανδία, Μονακό, Πόλη του Βατικανού, Γαλλία, Ολλανδία, Βιετνάμ, Γαλλική Πολυνησία, Νέα Καληδονία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα