back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της απάντησης του προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός περιλαμβάνονται η  μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού και των εποχικών επιχειρήσεων και εργαζομένων .«Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα “Συν-Eργασία”, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου», είπε, ενδεικτικά ο κ. Πέτσας.

Στις 10:30, όπως έχει προγραμματισθεί  ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες η Φώφη Γεννηματά στην Βουλή, για την οικονομία και την εργασία. Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αφήνει την οικονομία να βυθισθεί στην ύφεση, οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και σε νέα αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους εργαζόμενους», με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να απαντήσει στην τοποθέτησή της.

Στόχος είναι να προχωρήσουν τα επιπλέον μέτρα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση θέλει να δοθεί ειδικό βάρος στην στήριξη των εργαζομένων, τόσο με την κάλυψη εισοδημάτων, όσο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα