back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικά ποδήλατα: η λύση του μέλλοντος και στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Το έργο του Μεγάλου Περιπάτου» με τις υποδομές, τις προβλεπόμενες αναπλάσεις και τους υπό σχεδιασμό ποδηλατοδρόμους, και το ηλεκτρικό ποδήλατο υπολογίζεται από τον περισσότερο κόσμο ως μέσο μετακίνησης, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την παροχή κινήτρων έως και 40% για όσους λάβουν την απόφαση αγοράς τους.

Συγκεκριμένα, για τα ηλεκτρικά ποδήλατα τοόφελος είναι 40% της αξίας με όριο επίσης τα 800 ευρώ, ποσό δηλαδή που μπορεί να καλύψει μέχρι και το 50% της τελικής αξίας.

Προτείνεται πλέον το ηλεκτρικό ποδήλατο από τους Αθηναίους ως μέσο μετακίνησης στο κέντρο , με στόχο πάντα τον περιορισμός της χρήσης των οχημάτων και την μείωση της εκπομπής ρύπων. Σε ρεπορτάζ του 9.84 καταγράφονται ακόμη και άτομα που δηλώνουν αφενός ότι δεν χρησιμοποιούν ποδήλατο, παρά μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την μετακίνηση τους στο κέντρο, αλλά αφετέρου και πολλοί που προτρέπουν τους συμπολίτες τους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων αφήνοντας πίσω οχήματα και δίκυκλα που μολύνουν το περιβάλλον.

Πολλοί έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν το βήμα και να χρησιμοποιούν ποδήλατο στις μικρές καθημερινές διαδρομές τους. «Στόχος είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, να χρησιμοποιούν πλέον ηλεκτρικά ποδήλατα ακόμη και για μεγαλύτερες αποστάσεις αντί για αυτοκίνητα και μηχανάκια, ώστε η εικόνα της πόλης, αλλά και το βιοτικό επίπεδο να αλλάξει προς το καλύτερο», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι πολίτες στον 9.84.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει πολύ θετική την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων εκτιμώντας ότι το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου», σε συνδυασμό με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, είναι σίγουρο ότι θα στρέψει πολύ κόσμο στην επιλογή να εγκαταλλείψουν τα οχήματα ή τα δίκυκλα που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα για την μετακίνηση τους στο κέντρο και στις εργασίες τους.

Κώστας Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα