back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Formula1: Ξεκίνημα με 1-2 της Mercedes στην πίστα της Αυστρίας

Διαβάστε επίσης

Η Formula1 είναι και πάλι εδώ, με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Αυστρία και την Mercedes να κάνει το 1-2, δείχνοντας πως και φέτος είναι πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Η επιστροφή της Formula 1 στην αγωνιστική δράση είναι πια γεγονός. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής οι οδηγοί πάτησαν την πίστα του Red Bull Ring και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν.

Στο πρώτο κομμάτι των ελεύθερων δοκιμών ο Λιούς Χάμιλτον ήταν εκείνος που έκανε τον πιο γρήγορο γύρο. Ο 35χρονος Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:04.816 και ήταν ο μοναδικός ο οποίος κατέβηκε το 1:04.

Πίσω του ήταν ο Βαλτέρι Μπότας με 1:05.172 και την τετράδα έκλεισαν ο Μαξ Φερστάπεν με τον Κάρλος Σάινθ. Αν αναρωτιέται κανείς που ήταν η Ferrari να τονίσουμε ότι τα δύο μονοθέσια της έκαναν 31 και 32 γύρους αντίστοιχα φορώντας τα ενδιάμεσα ελαστικά και τη μέση γόμα των σλικ έτσι κατέλαβαν την δέκατη και την δωδέκατη θέση αντίστοιχα.

Στο δεύτερο κομμάτι των ελεύθερων δοκιμών το απόγευμα, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και βοήθησαν τους οδηγούς να κατεβάσουν τους χρόνους τους. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η σειρά στην πρώτη διάδα αφού Χάμιλτον και Μπότας ήταν και πάλι οι δύο πρώτοι. Τρίτος ήταν ξανά ο Σέρτζιο Πέρες και ελάχιστα πιο αργός ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Αντίθετα ο Σαρλ Λεκλέρκ συνέχισε τις δοκιμές και έμεινε στην ένατη θέση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα