back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Εχουμε μπροστά μας έναν ευρωπαϊκό Ιούλιο, όπου αναμένουμε με αισιοδοξία την Σύνοδο Κορυφής και τη συμφωνία των αρχηγών – κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πακέτο ανάκαμψης και την οικονομική επανεκκίνηση». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ,ο οποίος έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η πανδημία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Ευρώπης» επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας .Το θέμα της επανεκκίνησης των οικονομιών -πρόσθεσε -είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις χώρες, αλλά ιδίως για τη δική μας».

Μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος του πρώτου 6μήνου είναι κατά 35% χαμηλότερος από αυτόν του 2019.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από 30 έως 70%.

Επίσης μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.

Παράλληλα, εγκαινιάζεται 3ος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1(ενός) δις, που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή.

Ακόμα, επιδοτούνται κατά 60% από το κράτος όλες οι εργοδοτικές εισφορές για τους μήνες :Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Για “καθυστερημένες ανακοινώσεις” έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Για «ομολογία πλήρους αποτυχίας» του πρωθυπουργού , με αφορμή τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

 

“Το σύστημα της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να πολεμά την επένδυση στο Ελληνικό και τις 80.000 νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν στο άμεσο και απώτερο μέλλον”, απαντά η ΝΔ στα σχόλια ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ,σχετικά με την έναρξη της κατεδάφισης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό και την κριτική που ασκήθηκε ως προς το κόστος των βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, άσκησε έντονη κριτική προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας -μεταξύ άλλων -ότι: “έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις 5 κτηρίων και για τα υπόλοιπα 895 βλέπουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Η Βρετανία τελικά συμπεριέλαβε την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» των 59 χωρών .Οσοι ταξιδεύουν από τη χώρα μας στην Αγγλία δεν θα υποχρεώνονται από τις 10 Ιουλίου ,σε 14ήμερη καραντίνα

 

Άλλα 28 κρούσματα του κορονοιού στη χώρα , εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την απομάκρυνση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “μπάχαλο στον τουρισμό”.

Επίθεση Ερντογάν σε όσους αντιδρούν στη δεδηλωμένη πρόθεσή του να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία. “Το να διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την Αγία Σοφία ισοδυναμεί με άμεση επίθεση στην κυριαρχία μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί είναι ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στον Πειραιά και τα Δυτικά προάστια.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 12 άτομα, αναζητούνται ακόμη τρία , που έχουν ταυτοποιηθεί ,ενώ τρία ακόμη μέλη του κυκλώματος ,δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η συμμορία ενέχεται σε τέσσερις εμπρησμούς , τέσσερις κλοπές οχημάτων και δεκάδες περιπτώσεις εκβιασμών. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και στη συνέχεια θα οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή. Από τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό ποσό.

ΔΙΕΘΝΗ

9.488 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Φλόριντα. Επ’ αόριστον απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Μαϊάμι

Ανησυχία και στην Ιταλία. Στο 1,63 αυξήθηκε ο δείκτης μετάδοσης του ιού στην περιφέρεια Βένετο. «Συμβαίνει αυτό που είχα προαναγγείλει: περάσαμε από χαμηλό, σε υψηλό κίνδυνο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.

Ένα βήμα πριν από νέο καθολικό lockdown η Σερβία . 11 νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας στους 298 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα .

Στην Αττική, αύριο προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί, αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα