back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Χαμηλές ταχύτητες έως αυτήν την ώρα στην άνοδο του Κηφισού, από Πέτρου Ράλλη.

Μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος του πρώτου 6μήνου είναι κατά 35% χαμηλότερος από αυτόν του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Επίσης μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ. Παράλληλα, εγκαινιάζεται 3ος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δις, που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή. Ακόμα, επιδοτούνται κατά 60% από το κράτος όλες οι εργοδοτικές εισφορές για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Τέλος, επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

…Για “καθυστερημένες ανακοινώσεις” έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά. “Πάλι με καθυστέρηση και με μέτρα είτε ανεπαρκή είτε εγκληματικά, ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το σύστημα της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να πολεμά την επένδυση στο Ελληνικό και τις 80.000 νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν στο άμεσο και απώτερο μέλλον”, απαντά η ΝΔ στα σχόλια ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έναρξη της κατεδάφισης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό και την κριτική που ασκήθηκε ως προς το κόστος των βαρέων οχημάτων που χρησιμοποίηθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, άσκησε έντονη κριτική προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: “έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις 5 κτιρίων και για τα υπόλοιπα 895 βλέπουμε”.

Βγαίνει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας από τη βρετανική λίστα των χωρών οι επισκέπτες από την οποία θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν φθάνουν σε βρετανικό έδαφος. Στο μεταξύ, 11 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν από προχθές στην Ελλάδα, κι ενώ έχουν ελεγχθεί τα 3.611 από τα συνολικά 6.500 τεστ. “Να τηρήσουν οι τουρίστες τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί”, ζήτησε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Την απομάκρυνση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “μπάχαλο στον Τουρισμό”. Με fast track διαδικασίες, η Κομισιόν έδωσε έγκριση υπό όρους στη χρήση του φαρμάκου remdesivir για τη θεραπεία του Covid-19.

Στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με την ελληνική κυβέρνηση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα τεθεί το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη. “Αν η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης, να το ξεχάσει”, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με τις προθέσεις της Άγκυρας για έρευνες στην περιοχή, τονίζοντας ότι εάν αυτές πραγματοποιηθούν, “θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου”. Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι εντάσεις του τελευταίου διαστήματος αναμένεται να συζητηθούν και κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Άγκυρα, στις 6 και 7 Ιουλίου.

…Επίθεση Ερντογάν σε όσους αντιδρούν στη δεδηλωμένη πρόθεσή του να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία. “Το να διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την Αγία Σοφία ισοδυναμεί με άμεση επίθεση στην κυριαρχία μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Την αναγκαιότητα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αθήνα επιβεβαίωσαν συγκοινωνιολόγοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον Μεγάλο Περίπατο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για τελικά συμπεράσματα.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την προμήθεια των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache. Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Με την απόφαση του, το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τόσο τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, όσο και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Σπυρίδωνα Τραυλό, αλλά και 9 ακόμη αξιωματικούς ε. α.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον δύο νεκροί και περισσότεροι από 70 τραυματίες στην Τουρκία, κατά την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων.

Καιρός: Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου και από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα