back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας έξω από το υπ Οικονομικών όπου έχουν συγκεντρωθεί μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές. Απέχουν για δεύτερη ημέρα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων σε ΑΑΔΕ και ΕΡΓΑΝΗ. 

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, ύψους 3,5 δισ ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλήςαπαντώντας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.  

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για εποχικές επιχειρήσεις και μισή προκαταβολή για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.  Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Σεπτέμβριο. Βελτιώσεις στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, με αύξηση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι εργοδότες πάνω από το 60% που ισχύει σήμερα αλλά και επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του μέτρου το οποίο κανονικά λήγει στις 15 Οκτωβρίου.  Ακόμη, νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη και ενίσχυση του τουριστικού κλάδου προαναγγέλλοντας και τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποία θα χορηγηθούν φθηνά κρατικά δάνεια σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις.  

Επίσης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η εκταμίευση ποσού άνω του 1 δισ. ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Προηγήθηκε επίθεση της Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι, εμφανίζει πλαστή την εικόνα της οικονομίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη της και κατά του πρωθυπουργού για τον οποίο είπε ότι είναι δέσμιος των συντηρητικών πολιτικών του και της ανικανότητας των υπουργών του ακολουθώντας λάθος δρόμο στην οικονομία, που οδηγεί σε ερείπια, λουκέτα και φτώχεια, όπως επισήμανε.  

Αναφερόμενη στον τουρισμόμίλησε για ασύλληπτους αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής, χαρακτήρισε αέρα κοπανιστό τον κοινωνικό τουρισμό, αφού – όπως είπε, μόλις το 4% των επιχειρήσεων δήλωσε συμμετοχή, και επέμεινε στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ στο 6%. 

Νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της εμβληματικής επένδυσης τονίζοντας ότι, πρόκειται ίσως και για το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο.  

 

Πέντε κατεδαφίσεις και χιλιάδες ψέματα δεν φέρνουν την ανάπτυξη, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό, που κερδίζει επάξια – όπως αναφέρει – μία σελίδα σε εγχειρίδιο συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών και ανικανότητας.  

Οριακές απώλειες αυτήν την ώρα για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.…Περισσότερα ακούμε από το Νίκο Καρούτζο……… 

 

Σε ύφεση  η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον οικισμό Φοίνικας στα Σπάτα, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το εκπτωτικό χωριό. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες του δήμου  και ένα ελικόπτερο.

 

Εν τω μεταξύ φωτιά, η οποία έσβησε γρήγορα, εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Λουκάρεως στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και απομάκρυναν ηλικιωμένο ζευγάρι με αναπνευστικά προβλήματα, το οποίο  και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.  

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν το δικαίωμα να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ  Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις πινακίδες χωρίς πέναλτι, καταβάλλοντας αναλογικό αντίτιμο. 

 

  Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η τουρκική παραβατικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σε λίγη ώρα μια ώρα, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. 

 

Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος και την έκανε αποδεκτήσύμφωνα με τη Γαλλική προεδρία. 

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι εντός των προσεχών ωρών θα οριστεί νέος πρωθυπουργός.  

 

Συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα για τη νέα ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα μιλήσουν για το νέο πλάνο λειτουργίας της ομάδας μπάσκετ, πλαισιωμένοι από τον νέο πρόεδρο της ομάδας, Τάκη Τριαντόπουλο και τον νέο τεχνικό Γιώργο Βόβορα. 

 

ΚΑΙΡΟΣ   

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 37 βαθμοί κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα  στο Γκάζι. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα