13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» 

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη διάκριση έλαβε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», αποσπώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και βιωματική μάθηση», στον ετήσιο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2020.

Education Leaders Awards 2020

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από την Boussias Communications, συγκεντρώνοντας καλές πρακτικές στην εκπαίδευση από κάθε περιοχή της χώρας και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», που στοχεύει στη δημιουργία ενεργών πολιτών που σέβονται τον δημόσιο χώρο, αγαπούν την πόλη τους και φροντίζουν τα μνημεία της, διακρίθηκε στο διαγωνισμο Education Leaders Awards 2020 ανάμεσα σε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες.

«Το 2020 θα μείνει στη μνήμη μας ως η χρονιά της πανδημίας. Μία χρονιά όμως που αναδείχθηκαν οι συγκλονιστικές αλλαγές που απαιτούνται και συντελούνται στα εκπαιδευτικά συστήματα» επεσήμανε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και πρώην υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου.  «Ο διαγωνισμός Education Leaders Awards 2020 δείχνει τους πρωτοπόρους αυτών των αλλαγών. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με τη συμμετοχή τους και την κατάθεση του έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους, ελπίζοντας ότι θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που η απονομή των βραβείων δεν θα έχει την προσωπική επαφή, τη χαρά, τις γνωριμίες και τη δικτύωση που δημιουργεί κάθε χρόνο η τελετή βράβευσης. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και σε όσους βραβεύτηκαν».

«To παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

To παιδί, η πόλη και τα μνημεία» υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την ενεργό συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 και ο σχεδιασμός του βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Πόπης Διαμαντάκου, τότε (2015-2019)  προέδρου του Δ.Σ. της Τεχνόπολης και νυν συμβούλου του Δημάρχου Αθηναίων. Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά 217 σχολεία, 463 εκπαιδευτικοί και 6.540 μαθητές, αποδεικνύοντας την επιτυχημένη του πορεία.Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας.

«To παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Για τη μεγάλη διάκριση του προγράμματος η κ. Πόπη Διαμαντάκου δήλωσε: «Ξεκίνησε σαν ιδέα ενεργοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα αξιοποιούσε δικές της δυνάμεις και του υπουργείου Παιδείας προς όφελος του μέλλοντος της πόλης.
Χάρη στις δυνατές ομάδες της Τεχνόπολης, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας και την στήριξη του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη προχώρησε γρήγορα, με μεγάλα βήματα, για να καταλήξει σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με έμφαση πάντα στις συνεργασίες. Το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Education Leaders Awards είναι η επιβεβαίωση της καλής μας προσπάθειας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα