back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι απόψεις των συγκοινωνιολόγων σήμερα στην επιτροπή για τον Μεγάλο Περίπατο

Διαβάστε επίσης

Τις απόψεις των συγκοινωνιολόγων για τον Μεγάλο Περίπατο θα ακούσει σήμερα το απόγευμα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου Αθηναίων που έχει συσταθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και εκπροσώπων από σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις ο Σύνδεσμος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου θα καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον Μεγάλο Περίπατο.

Στόχος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου Αθηναίων είναι μέσα από τον διάλογο και την διαβούλευση να δέχεται προτάσεις και απόψεις για την βελτίωση του εγχειρήματος του Μεγάλου Περιπάτου. Άλλωστε ο δήμαρχος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι κινείται στο τρίπτυχο «διάλογος – συναίνεση – συνεργασία».

Πάντως, στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται να γίνουν οι επόμενες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που προβλέπει ο Μεγάλος Περίπατος στο Εμπορικό – Ιστορικό Τρίγωνο. Η σημαντική παρέμβαση που θα γίνει θα είναι η αντιδρόμηση της οδού Καραγιώργη Σερβίας. Συγκεκριμένα στο τμήμα της οδού από την συμβολή της με την οδό Βουλής θα αντιδρομηθεί προκειμένου τα ταξί που έφυγαν από την άτυπη πιάτσα της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα να μπορούν από εκεί να βγαίνουν και πάλι προς την πλατεία Συντάγματος. Το υπόλοιπο κομμάτι της Καραγιώργη Σερβίας, δηλαδή από την οδό Βουλής και προς τα κάτω, θα παραμείνει με κατεύθυνση προς την οδό Αθηνάς.

Στο μεταξύ, ο Μεγάλος Περίπατος έχει αρχίσει να κερδίζει τους κατοίκους της πρωτεύουσας καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν χρήση των νέων πεζόδρομων στην Βασ. Ολγας αλλά και στην οδό Φιλελλήνων.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα