back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Meet and Code: Προετοιμάζοντας τα παιδιά για τον ψηφιακό κόσμο

Διαβάστε επίσης

Η χώρα μας μαζί με την Κύπρο συμμετέχουν, φέτος, μαζί με άλλες 34 χώρες στο Meet & Cοde, ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικές δράσεις, που προσφέρουν ψηφιακές δεξιότητες σε παιδιά και νέους.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο συντονιστής του προγράμματος είναι το Impact Hub Athens.

Έτσι το Impact Hub Athens προσκαλεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. στην πρώτη από τις 20 δράσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από το Meet & Cοde.
«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2020,  να υποβάλουν την ιδέα τους και την αίτηση για μικρο-επιχορηγήσεις ύψους 300 – 500 € για τη διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων, που προάγουν το ενδιαφέρον και την πρόσβαση στις ψηφιακές δεξιότητες μεταξύ των νέων», λέει στον Αθήνα 9.84, η Σόφη Λάμπρου συνιδρύτρια του Impact Hub Athens. «Πιστεύοντας πως η τεχνολογία έχει τη δύναμη να ενθαρρύνει καινοτόμες ιδέες θετικού κοινωνικού αντικτύπου, το Impact Hub Athens συνεργάζεται με τηTechSoup Europeκαι συντονίζει το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Meet & Code για την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, που προσφέρουν ψηφιακές δεξιότητες σε παιδιά και νέους σε Ελλάδα και Κύπρο. Προτίμησή μας είναι τα μαθήματα να αφορούν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Καινοτόμες ιδέες θετικού κοινωνικού αντικτύπου

Υποβάλετε την ιδέα σας εδώ  https://www.meetandcode.org/ για μια διαδικτυακή εκδήλωση προγραμματισμού έως 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Συμβουλές προς τους συμμετέχοντες

Ακόμα κι αν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σας δεν επικεντρώνεται στην διδασκαλία προγραμματισμού αλλά υποστηρίζει τους νέους γενικά, σας προτείνουμε να βρείτε έναν ειδικό στην πληροφορική που θα ηγηθεί ενός διαδικτυακού εργαστηρίου προγραμματισμού ή έναν ειδικό που θα εισάγει τα παιδιά, π.χ. στην ρομποτική. Δημιουργήστε συνεργασίες με μαθητές, γονείς, καθηγητές, βιβλιοθήκες ή άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμβουλεύει το Impact Hub Athens.

Meet & Cοde.

Κερδίστε το βραβείο των 2000 ευρώ

Το Meet and Code Award βραβεύει τις πιο δημιουργικές ιδέες.
Ο στόχος είναι να αναγνωριστούν οι πιο δημιουργικές και καινοτόμες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για να εμπλακούν /διαδράσουν οι νέοι με τον προγραμματισμό.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα των 2000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα γίνουν αποδεκτές στις ακόλουθες πέντε κατηγορίες: Girls do IT!, Κοινότητα, Διαφορετικότητα, Προγραμματισμός για τον Πλανήτη και Προγραμματισμός για την Ευρώπη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα