back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρατηρητήριο Covid-19: Επιβράδυνση της διάδοσης του ιού στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η καλή επιδημιολογική πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19, το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου καταγράφεται περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του ιού, κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5 παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Επιπλέον, η ημερήσια διασπορά στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 1,51 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, επίδοση καλύτερη σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αντανακλάται και στον μικρό αριθμό θετικών τεστ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μόλις το 0,5% των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν εντόπισε τον κορoνοϊό, ήτοι διαπιστώθηκε ένα κρούσμα ανά 203 τεστ.

Ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε επίσης στον κινητό μέσο όρο του αριθμού των θανάτων, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,2. Βάσει των στοιχείων, οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα της τοπικής εξάπλωσης του ιού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, συνεπώς η συνεχιζόμενη άρση των μέτρων ασφαλείας δεν έχει προκαλέσει προβλήματα σε πανελλαδική κλίμακα.

Πανελλαδικά, δεν διαφαίνεται αύξηση των νοσηλειών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε απλές κλίνες, ούτε και των θανάτων.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα