back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μόλις δύο κρούσματα του κορονοϊού εντοπίστηκαν στα δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο

24ωρο ανέρχεται σε 28 και δε σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορονοϊού στην χώρα μας καταγράφηκε το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19. Κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην έκθεση της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ ο δείκτης του ρυθμού αναπαραγωγικότητας του ιού περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5.

Τοπικό lockdown στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να διευθετηθεί το ζήτημα υποδοχής βρετανών τουριστών στη χώρα μας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, ενώ αναφέρθηκε στη στενή παρακολούθηση της υγειονομικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την αμοιβαία άρση των περιορισμών.

Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει μακρά λίστα με χώρες χαμηλού επιδημιολογικού

προφίλ -ανάμεσά τους και η δική μας- από τις οποίες οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν, χωρίς να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, από τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου.

Από τις 6 Ιουλίου, ωστόσο, θα τίθενται σε αυτοαπομόνωση ταξιδιώτες από 29 κράτη που θα φθάνουν στην Ελβετία, προκειμένου να αποτραπεί δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα θα περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σουηδία, η Βραζιλία και η Ρωσία.

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Ιουλίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που πλήττονται από τον κορονοϊό έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών οι οποίες διαχειρίστηκαν επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Αύριο το πρωί, στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε, σήμερα, να παραμείνει η Αγια Σοφιά ανοιχτή για όλους, ενώ εντός 15ημέρου αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για τη μετατροπή της ή μη σε μουσουλμανικό τέμενος.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια έως αύριο τα μεσάνυκτα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Στο σημείο βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Πάμε στον Βίκτωρα Αντωνόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να μας ενημερώσει.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί, αυτή την ώρα, η θερμοκρασία, εδώ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα