back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19.

Κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5 παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Σε καραντίνα τέθηκαν με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τέσσερις δήμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης όπου χθες επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα στην περιοχή. Τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα ισχύουν για τους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων.

Μεταξύ άλλων απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων. Στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί καθημερινά.

Αρνητικά είναι εν τω μεταξύ τα πρώτα 250 τεστ τουριστών που έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Ιουλίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που επλήγησαν από τον κορονοϊό, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών οι οποίες διαχειρίστηκαν επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ αύριο το πρωί και στην “ώρα του πρωθυπουργού”, ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής στρατηγικής τις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Για ανυπαρξία σχεδιασμού, ερασιτεχνισμό και ασυνεννοησία με την αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού που όπως είπε, θα οδηγήσει σε ακόμη λιγότερες αφίξεις τουριστών έκανε λόγο κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας.

Η Κομισιόν καλεί δέκα κράτη μέλη της, ανάμεσά τους και τη χώρα μας, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί δικαιωμάτων των επιβατών καθώς με νομοθετικές πρωτοβουλίες δίνουν ευθέως τη δυνατότητα σε αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους καταναλωτές για ακυρωμένες πτήσεις με κουπόνια (vouchers). Η κοινοτική νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει οι καταναλωτές να έχουν επιλογή μεταξύ vouchers και επιστροφής των χρημάτων τους. Ελλάδα, Κύπρος, Τσεχία,Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σλοβακία καλούνται εντός δύο μηνών να απαντήσουν στις αιτιάσεις της Κομισιόν.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις “Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις”. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν στην ακρόαση φορέων οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις όπως το χαρακτηρίζει πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το ΚΚΕ στο Σύνταγμα Στις 7.30 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στα Προπύλαια.

Συνεδριάζει μετά τις 6 το απόγευμα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου Αθηναίων παρουσία του δημάρχου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο, όπου οι συγκοινωνιολόγοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους. Στόχος είναι μέσα από τον διάλογο και την διαβούλευση η βελτίωση του όλου εγχειρήματος. Άλλωστε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι κινείται στο τρίπτυχο “διάλογος – συναίνεση – συνεργασία.”

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι και είναι εώς και αυτή την ώρα σε εξέλιξη χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα