back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η καλή επιδημιολογική πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19, το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου καταγράφεται περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του ιού, κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5 παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Σε αυτό το φόντο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα ισχύουν για τους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων. Μεταξύ άλλων απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων. Στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί καθημερινά.

Αρνητικά είναι εν τω μεταξύ τα πρώτα 250 τεστ τουριστών που έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στο μέτρο της λεγόμενης φόρμας εντοπισμού του ταξιδιώτη, που θα πρέπει να έχει συμπληρώσει πριν φτάσει στην Ελλάδα 48 ώρες επικεντρώνει ο αρθρογράφος της Handelsblatt σε κείμενο με τίτλο «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα». Τονίζει ότι υπήρξαν κενά ή και καθυστερημένη ενημέρωση τόσο των αεροπορικών εταιριών όσο και των επιβατών από τις ελληνικές αρχές .

Την ίδια ώρα ξεπερνούν τα 10.700.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID 19 παγκοσμίως με τις ΗΠΑ να καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.898 νέα κρούσματα.

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Ιουλίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που επλήγησαν από τον κορονοϊό, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών οι οποίες διαχειρίστηκαν επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στη τηλεδιάσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που θέτει για όλες τις οικονομίες η πανδημία, ενόψει κι ενός πιθανού δεύτερου κύματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από χθες σημειώνοντας ότι η χώρα, τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα.

Εν τω μεταξύ αύριο το πρωί και στην “ώρα του πρωθυπουργού”, ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής στρατηγικής τις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Για ανυπαρξία σχεδιασμού, ερασιτεχνισμό και ασυνεννοησία με την αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού που όπως είπε, θα οδηγήσει σε ακόμη λιγότερες αφίξεις τουριστών έκανε λόγο κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «δραματικό SOS» που εκπέμπουν οι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού επισημαίνοντας οτι από όλους όσους συζήτησε, ούτε ένας δε του είπε ότι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δανεισμό και διερωτήθηκε ο κ Τσιπρας : Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που εξήγγειλε ο κύριος Μητσοτάκης που πήγαν; Σε ποιους πήγαν;».

Την ευθύνη που έχουν όλοι για την ολοκλήρωση του σχεδίου ανάκαμψης χωρίς καμία καθυστέρηση υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ως προεδρεύουσα της ευρωπαϊκής προεδρίας, να συζητήσουν στις 8 Ιουλίου για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τα βήματα που θα ακολουθηθούν στην πορεία.

Συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25, που ζητούν άμεση απόσυρση του, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Τη διαφωνία τους εξέφρασαν στην ακρόαση φορέων, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ανοιχτός σε βελτιώσεις δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Συγκέντρωση ενάντια στο αντριδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις όπως το χαρακτηρίζει πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το ΚΚΕ στο Σύνταγμα Στις 7.30 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στα Προπύλαια.

Συνεδριάζει μετά τις 6 το απόγευμα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου Αθηναίων παρουσία του δημάρχου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο, όπου οι συγκοινωνιολόγοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους. Στόχος είναι μέσα από τον διάλογο και την διαβούλευση η βελτίωση του όλου εγχειρήματος. Άλλωστε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι κινείται στο τρίπτυχο “διάλογος – συναίνεση – συνεργασία.”

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι και είναι εώς και αυτή την ώρα σε εξέλιξη χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί, αναζητούνται άλλα 10 άτομα.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα