back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται το κοινό. Ε. Χριστοδουλάκου.”Θέλουμε να δούμε ξανά ζωντανό το Μουσείο με κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται ξανά το κοινό, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού του, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η εκτελεστική διευθύντρια του Μουσείου, Ευγενία Χριστοδουλάκου.

“Εκτός από τις περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζουμε, έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά τους μόνιμους θησαυρούς της Συλλογής μας”, δήλωσε, προσθέτοντας πως διοργανώνονται και ξεναγήσεις σε επιλεγμένα έργα των μόνιμων Συλλογών του Μουσείου.

“Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας” τόνισε η κ Χριστοδουλάκου. “Θέλουμε να δούμε ξανά ζωντανό το Μουσείο με κόσμο. Οικογένειες, παιδιά και τουρίστες”.

Πρότεινε σε όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν εισιτήρια για την είσοδο στο Μουσείο, αλλά και για τις ξεναγήσεις, να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας viva.gr ή να επισκεφθούν το site www.cycladic.gr

Σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Μουσείου, η είσοδος των επισκεπτών είναι ελεύθερη.

Η κ. Χριστοδουλάκου χαρακτήρισε ως μία μεγάλη πρόκληση το να μείνει ένα τέτοιο μουσείο κλειστό για τόσους μήνες. Είναι ένας χώρος που στηρίζεται απολύτως στην επίσκεψη του θεατή.

“Ήταν ένας διαρκής αγώνας για εμάς να μείνουμε ενεργοί. Σχεδιάσαμε ψηφιακές δράσεις για τους φίλους του Μουσείου αλλά και για την κοινωνία. Μία πρωτοβουλία που πήραμε την περίοδο του lockdown ήταν η συμφωνία που κάναμε με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διαθέσουμε το 20% των εσόδων μας από τις συνδρομές των φίλων του Μουσείου, για να αγοράσουμε tablets και να τα διαθέσουμε σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο θελήσαμε να στηρίξουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να θωρακίζουμε τα θεμέλιά μας που είναι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός» σημείωσε η κ.  Χριστοδουλάκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα