back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου  με ποδηλάτες

Διαβάστε επίσης

Σε συνέχεια της διαβούλευσης με φορείς και συλλογικότητες της πόλης για τον “Μεγάλο Περίπατο”, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και δημοτικός σύμβουλος Νάσος Ηλιόπουλος συνάντησε εκπροσώπους των ποδηλατικών συλλόγων ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ, ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα και Φίλοι Ποδηλάτου.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα εξής ζητήματα:

– Πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα τμήματα του Μητροπολιτικού Δικτύου Ποδηλάτου που προβλέπονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και συνδέονται με την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου ο ποδηλατόδρομος της τελευταίας να αποκτήσει ένα ελάχιστο έστω λειτουργικό νόημα και να μην απαξιωθεί.

– Στις λ. Βασ. Όλγας και Βασ. Αμαλίας, η επιλογή να υλοποιηθεί ο ποδηλατόδρομος πάνω στις γραμμές του τραμ είναι προβληματική για την ασφάλεια και άνεση των ποδηλατών και επιπλέον εμφανίζει, εντελώς παραπλανητικά, το ποδήλατο ως ανταγωνιστικό με τα ΜΜΜ (η Ανοιχτή Πόλη είχε θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου).

– Επί της Πανεπιστημίου πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την ασφάλεια τόσο των ποδηλατών, στην αρχή του ποδηλατόδρομου που πρέπει να συνδεθεί με την Αμαλίας και σε όλες τις διασταυρώσεις, όσο και των ανάπηρων και εμποδιζόμενων ατόμων στις διαβάσεις του ποδηλατόδρομου.

Η Ανοιχτή Πόλη πιστεύει πως το ποδήλατο δεν αποτελεί “περιττή πολυτέλεια” για την Αθήνα αλλά μια βιώσιμη λύση μετακίνησης που με τις κατάλληλες ασφαλείς και λειτουργικές υποδομές μπορεί να προσελκύσει σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Είναι κρίσιμο η πιλοτική φάση που διανύουμε να δείξει αυτή τη δυνατότητα, και γι’ αυτό η Aνοιχτή Πόλη θα καταθέσει άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα