Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τον τρόπο που καταναλώνουν τρόφιμα. Παρατηρείται αλλαγή στον τρόπο , μαγειρέματος
Με την τάση για λιγότερη ζωική διατροφή και περισσότερες φυτικές επιλογές να εδραιώνεται, βλεπουμε αύξηση στις επιλογές τροφών με υποκατάστατα κρέατος. Πολλά εστιατόρια θα παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέξουν υποκατάστατο κρέατος, επιτρέποντάς τους έτσι, να προσθέσουν την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο γεύμα τους χωρίς να βγουν εκτός της vegan διατροφής τους.
Υπήρξε ούτως ή άλλως μια ισχυρή τάση το 2020 προς την βίγκαν διατροφή και τα βιολογικά τρόφιμα. Αλλά με την Covid19 να σαρώνει τα πάντα, αυτή η τάση σύντομα θα γίνει τρόπος ζωής για περισσότερους ακόμα ανθρώπους. Αυτή η αγορά θα δει αύξηση των εμπορικών σημάτων “μόνο για vegan”.