back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν από σήμερα περισσότερες πύλες εισόδου της χώρας μας, με τα περιφερειακά αεροδρόμια να δέχονται πτήσεις εξωτερικού και τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας σε πλήρη λειτουργία.

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές, κυρίως στα νησιά που δεν διαθέτουν επαρκείς νοσοκομειακές μονάδες. Σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων κορωνοιού, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown σε νησί. Οι τουρίστες, μεταξύ άλλων θα συμπληρώνουν φόρμα ηλεκτρονικά 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους, ενώ δεν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων αν θα υποβληθούν σε τεστ ή όχι.

Η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, αύξησε τις τρίτες χώρες από τις οποίες θα δέχεται ταξιδιώτες. Ως τις 15 Ιουλίου, δεν επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Η λίστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνει 14 ασφαλείς τρίτες χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι και εκείνη θα ανοίξει τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους. Εκτός λίστας οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

Τα αεροδρόμια Κερκύρας, Μυκόνου, Ρόδου και Ηρακλείου θα επισκεφθεί σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Χαρης Θεοχάρης.

Στις 510.632 ανέρχονται οι νεκροί παγκοσμίως, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ενώ ξεπερνούν τα 10.450.000 τα κρούσματα. Πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες για πρώτη φορά μετά τις 10 Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 14 πολιτείες τον Ιούνιο σύμφωνα με ανάλυση του Reuters ενώ τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στον καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα με το Μεξικό.

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την καραντίνα δύο εβδομάδων για τους πολίτες που θα φθάνουν από όλες τις χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν.

Στις 3.409 τα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 192.

Επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, καθώς παύει η ειδική άδεια απουσίας που ίσχυε λόγω της πανδημίας.

«Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν είναι διμερή, είναι ευρωπαϊκά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και θα κάνουμε τα πάντα για να τα προστατεύσουμε”. Χαρακτηρίζει προκλητική τη συμπεριφορά του Ερντογάν, ενώ για το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης επισημαίνει ότι είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και καλεί σε συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση.

Με το σύνθημα «Μαζί για την ανάκαμψη της Ευρώπης», η Γερμανία αναλαμβάνει σήμερα την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρική αποστολή την προώθηση του σχεδίου υπέρβασης της κρίσης του κορονοϊού – σε υγειονομικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Η ίδια η γερμανική προεδρία αναφέρει ότι «μόνο εάν ελέγξουμε την Covid-19 μακροπρόθεσμα, επενδύοντας στην οικονομία της Ευρώπης και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, μπορεί η Ε.Ε. και τα μέλη της να ξεπεράσουν την κρίση αποτελεσματικά και μόνιμα».

Με τα αγγλικά ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζομένους από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές ή πλήττονταν από τον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Σε νέα φάση εισέρχεται ο διάλογος για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αύριο συνεδριάζει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με τη συμμετοχή του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων και της Επιτροπής Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται οι νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, στο Εμπορικό και Ιστορικό Τρίγωνο. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η αντιδρόμηση της οδού Καραγιώργη Σερβίας, προκειμένου να αποτελέσει μια άτυπη πιάτσα για τα ταξί που έφυγαν από το Σύνταγμα. Στο υπόλοιπο τμήμα της, από την οδό Βουλής και κάτω, η Καραγιώργη Σερβίας, θα παραμείνει με κατεύθυνση προς την οδό Αθηνάς.

Στην διάθεση του ποσού των 10 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την αναμόρφωση της αγοράς από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι στο πλαίσιο του σχεδίου «AGORA ATHENS» προχωρούν κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που εκπονείται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στοχεύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς της Ελλάδας.

Ανοίγει ξανά σήμερα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του είναι με ελεύθερη είσοδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε σχέδιο αποχώρησης 9.500 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία, το οποίο θα παρουσιαστεί «τις ερχόμενες εβδομάδες» στο Κογκρέσο και στη συνέχεια στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Στους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέβει σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά. Στην Αθήνα προβλέπεται να φτάσει τους 37 βαθμούς. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα