back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεσμοθετείται μόνιμα η άυλη συνταγογράφηση

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε στο τέλος της αρχής» τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Όπως είπε, με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θεσμοθετείται μόνιμα η άυλη συνταγογράφηση καθώς “κρίθηκε θετικά από τον ελληνικό λαό”. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι ήδη έχουν εγγραφεί 450.000 πολίτες και έχουν εκδοθεί 2 εκ. συνταγές.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που αφορούν τις οπτικοακουστικές παραγωγές υπογραμμίζοντας ότι “η Ελλάδα είναι πράγματι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο γιατί τέτοιες παραγωγές έχουν τεράστιο πολλαπλασιαστή”.
Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο το gov.gr είχε 501 υπηρεσίες και πλέον έχει 569. «Χρειάζεται, όμως, μια νέα διεύθυνση , μια νέα δομή για να συντονίσει όλα τα υπουργεία», επισήμανε και έδωσε ως παράδειγμα την ανάγκη όλη η κρατική δομή να υπάγεται στα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν στο άμεσο μέλλον, μερικές εκ των οποίων ήδη διευθετούνται, επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης και ανέφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα με τους γονείς που πηγαίνουν τα τέκνα τους σε λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή: «Επειδή δεν υπάρχει μητρώο έπρεπε να στέκονται στις ίδιες ουρές ξανά. Είναι παραδεκτό και δεν τιμά κανένα μας. Σε πρώτη φάση την ψηφιοποιούμε. Θα ανεβαίνουν τα δικαιολογητικά στην ψηφιακή πύλη. Οι χρόνοι θα είναι ίδιοι ή και καλύτερη γιατί μειώνεται η ροή στα γκισέ. Είναι η πρώτη από τις πολλές όλα εκκρεμότητες που λύνουμε» υπογράμμισε ο κ Πιερρακάκης.
“Στόχος είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να γίνει υπουργείο κερδισμένων και όχι χαμένων ευκαιριών” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα